Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprzedaż jagód i grzybów przy drodze

Polecane posty

Gość gość

Zamierzam w tym roku sprzedawać,podobno niezły zysk.Czy na to trzeba mieć pozwolenie?Co oprócz grzybów , jagód i poziomek mozna sprzedawać ??

Gość gość
wsadz se w tylek sanepid stoj se czlowieku zarabiaj i sie nie martw zarobisz kawal pieniadza wiem co pisze :)

Gość gość
No właśnie sanepidu chyba nie,bo mój wujek sprzedawał i nie mówił nic na ten temat ;/

Gość gość
Tylko właśnie chcialabym poszerzyć ofertę, mieć coś co by zachęciło do zatrzymania się i ew. moze kupiliby cos więcej , macie jakieś pomysły ? :)

Sprzedawaj i niczym się nie martw. Policjanci najwyżej Cię pouczą, a upierdliwych leszczy ze straży miejskiej przecież nie spotkasz.

Gość gość
Skarpety na drutach możesz robić, powinny pójść :D Ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że te jagody i grzyby najpierw musisz nazbierać ;-)

Gość gość
O kur/wa, nie pomyślałam o tym, w tej sytuacji to odpada :-O

Gość gość
Spadaj podszywie! Zdaje i nie zniechęca mnie to a po drugie to mam skup i z niego będę brała towar

Gość gość
a czy mogłabym np sprzedawać gofry? Mam kartęsanepidu i miałabym tylko maszynę + bita śmietanę do nich ?

Gość gość
albo np kupić soczki w kartonikach w sklepie a potem sprzedawać je np o złotówke drozej?

Gość gość
Wydaje mi sie, że dopóki sprzedajesz to co sama uzbierałaś to jest ok. Tak jest np. z płodami rolnymi - ronik może sprzedawac to co sam sobie wyhoduje bez żadych działalności gospodarczych i vatów. Natomiast gdyby chciał sprzedać coś co od kogoś kupił to już handel i tu sprawa ma się inaczej.

Gość gość
A bułeczkę też sprzedajesz przy drodze ? :D

Gość gość
Gofry raczej nie przejdą. Trzeba mieć miliard pozwoleń z sanepidu i takich tam :/ Kupowanie soczków i sprzedawanie o złotówkę drożej... No cóż, to już działalność gospodarcza.

Gość gość
a moge rozwiesic plakaty w pobliskiej wsi tak aby turysci je zobaczyli i mogli podjąć spokojnie decyzje czy chcą kupić? Np z napisem 40 km i strzałka?I są miejsca gdzie nie moge wieszac tych plakatów?

Gość gość
? :)

Gość gość
co myslicie?

Gość gość
możesz sprzedawać swojego motyla. Sanepid nie ma nic do tego, a i nieopodatkowana to jest działalność. Podobnie możesz lody robić

Gość gość
Czy zajmujecie się jeszcze sprzedawaniem grzybów? Czy to jest w ogóle opłacalne?

Gość gość
Ja zbieram grzyby. Ale nie zajmuje się ich sprzedawaniem przy drodze. Zajęło by mi to za dużo czasu. Zazwyczaj jeżdżę do Wieliczki i sprzedaję grzyby u www.grzybylesne.eu Zajmują się skupowaniem grzybów suszonych i płacą całkiem dobrze.