Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina 1313

Becikowe

Polecane posty

Gość Paulina 1313

Pomozcie bo chyba zwariuje. Próbuje wypełnić papiery do becikowego. Urodziłam 16.04.2014 Mój maz stara się no becikowe, kto wypełnia ; 1.oświadczenie członka rodziny o dochodach podlegającym opodatkowaniu poprzedzającym okres swiadczeniowy (pytanie rowniez z którego roku) 2. Zaświadczenie z pracy dotyczące dochodu osiągniętego po roku bazowym 3. Za który rok wyciągnąć wysokość składek ubezpieczenia zdrowotnego (poprzedzający okres swiadczeniodawcy dawcy) - wydaje mi się za 2013 a czytalam gdzieś ze 2012 ;( 4. I z którego roku PIT ? Bardzo proszę o pomoc bo tych papierów jest za dużo.

Gość gość
pit ma byc za rok poprzedni czyli 2013,i tamto zaswiadczenie tak samo za rok poprzedni

Gość gość
Tez slyszalam ze w tym roku jeszcze za 2012 dopiero od października mozna będzie skladac za 2013.najlepiej zadzwoń tam gdzie składasz i dopytasz konkretnie:)

Gość gość
wszystkie dochody i PIT-y za 2012 rok.

Gość gość
od listopada za 2013,chore

Gość gość
ja składałam (urodziłam w marcu tego roku) -dochody z US za 2012 rok -wysokość składek zdrowotnych za 2012 , wypisywała księgowa w pracy -zaświadczenie od ginekologa -potrzebny akt urodzenia dziecka

Gość Paula 1313
A jeśli ja nie pracowalam miałam jedna umowę zlecenie to tez muszę to wszystko załatwiać ? Bez sensu to porobili, przez te papiery odechciewa się zalatwiac , ale oni tyle od nas ciągną ze szkoda im przepuścić.

Gość gość
przedstawiasz dochody swoje i męża -bierzesz zaświadczenia z urzędu skarbowego (nawet jesli nie pracowałaś, to będą zerowe, ale musisz przedstawic) - a wysokośc składek zdrowotnych jeśli nie od pracodawcy to z Zusu wszystko musisz udokumentować, faktycznie jest trochę załatwiania, ale dasz radę :)