Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

1,5 roczne dziecko i dorosłe jedzenie...

Polecane posty

Gość gość

Co dajecie takim dzieciom do jedzenia? Proszę o konkrety, w razie potrzeby przepisy, jakich przypraw używacie???? Moje dziecko się ostatnio buntuje z jedzeniem. Jadło parówki, szynkę i ser małych ilościach a teraz wszystko wyrzuca.... i je chleb z masłem. Na obiad większe grudy też nie pasują bo nie chce jeść. Warzywa nie zmieszane z wszystkim też wypluwa....

Gość gość
Ja normalnie to co my. Czyli np. ziemniak z masłem do tego mięso kurczaka . Je normalnie przyprawione jak nasze od roku skończonego nie gotuję dla niej osobno.

Gość gość
moja siostrzenica je: -pulpeciki wlasnej roboty, -ziemniaki -szynke -brokuły -zupki warzywne, ogórkową bardzo lubi -bialy serek -kaszki z musem jablkowym, albo powidlami sliwkowymi,jagodami kasze jaglana -banany i pewnie wiele innych,ale to co widzialam.aha parowek nie dostaje wcale

Gość gość
tylko co zrobić żeby dziecko chciało to ładnie gryźć? Syn zobaczył truskawki i nie chciał ich nawet dotknąć, brukselkę zjadł zmieloną i to jak dawałam na przemian z kaszą jaglaną.

Gość Ale to już było
Dziecko w tym wieku powinno gryzć samo.Moja wnuczka miała wszystko miksowane,a dziś ma 9 lat i ma problemy z pogryzieniem pieczywa.Do tej pory synowa odrawa jej skórki od chleba.Gdy to widzę to krew mnie zalewa.Ale nie odzywam się przecież to dziecko syna i synowej, nie moje przecież!

Gość gość
tez mi sie wydaje ze dziecko w tym wieku powinno juz gryzc samo.nie mowie o chrupaniu twardej marchewki,ale np gotowane brokuly czy inne warzywa powinno juz gryzc bez problemu

Gość gość
to nie jest tak, że on w ogóle nie gryzie kawałków. Kanapkę z masłem ładnie *******ana sam gryzie, jabłko też, czasem jak dam mu paluszka też ładnie pogryzie tylko on nie lubi gryźc np, warzyw, ziemniaków i zawsze się krzywi. Zje drobne kawałki ale nie bez problemu. A obecnie to nie wiem czy taki okres ma... ale kiełbase zrzuca z kanapki, ser też do parówki nawet buzi nie otworzy a gryzł sam jak mu wcześniej dawałam...

Gość gość
ma ktoś jakiś pomysł jak zachęcić dziecko do dorosłego jedzenia? ;(