Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowotwór złośliwy....

Polecane posty

Gość gość

Witam mój chłopak ma raka złośliwego czy są odnotowane, że ktoś wygrał z nowotworem złośliwym? Proszę o pomoc czy jest jakaś nadzieja :)

Gość gość
Zalezy jaki ,stopien złosliwosci i stopien zawansowania.Niektóre sa juz skutecznie leczone.

Gość gość
nadzieja zawsze jest. Niech się nie poddaje niech się nie załamuje, niech walczy. Wiele osób wygrało z poważnymi nowotworami. Złośliwy ma to do siebie, że przerzutuje, ale jak się wytnie szybko, potem będzie się brało leki, to czemu nie. Po pierwsze walczyć, nie załamywać się. Walka bedzie trwała już zawsze ale trzeba walczyć!!! Mój dziadek ma 2 złośliwe neo i początkowo tak się załamał, że wyglądał jakby już był po drugiej stronie. Ale wziął się w garść, chodzi, śmieje się, działa, ja mu nie mówię jakie sa rokowania bo nie mam serca, mówię mu że wszystko będzie dobrze, ale teraz leczy się i żyje zupełnie jak zdrowy człowiek. Choć też się boję i nie wiem ile pożyje rok, dwa??? A może 10 lat??? Kto to wie...każdy człowiek jest inny...możemy gdybać... Wspieraj go, rozśmieszaj, rozmawiaj z nim, może grupa wsparcia - da radę, były badania, że kobiety z bardzo złośliwym rakiem piersi wspierane przez rodzinę, chodzące na rozmowy z innymi chorymi, wyrażające swoje uczucia żyły dużo dłużej niż te pozostawione same sobie. Dbaj o niego!!!!

Gość gość
Tak jak już napisali wszystko zależy od rodzaju i zaawansowania, Ja mam zaawansowanego raka tarczycy III stopień, (są cztery) i właśnie minęły 3 lata od wykrycia. Jak się dowiedziałam miałam 27 lat, na początku jest ciężko - dlaczego ja...

Gość gość
To wylecz sobie i nie bedziesz Ty

Gość gość
02.06.2014 Głowę sobie wylecz bo tam masz problem!