Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teoria13

Nie umiem się odnaleźć w życiu

Polecane posty

Gość Teoria13

Chcę rzucić studia, bo kierunek, który studiuję nie pociąga mnie. Ale co dalej? Jak sobie poradzić? W którą stronę skierować życie, żeby nie wyjść na łamagę? Jak Wy sobie radzicie w dorosłym życiu? Macie dla mnie rady? Wskazówki?

Czy może wbrew woli kontynuować studia, aby mieć 'lepszy' status społeczny?

Gość gość
Co lubisz robić i w czym jesteś dobra?

Gość gość
to wybierz taki żeby sprawiał ci też trochę frajdy ,wykorzystaj ten czas na odnalezienie siebie , natyrać za najniższą krajową się jeszcze zdążysz .

Studiuję finanse i rachunkowość z tym, że nie cierpię tego. Myślałam, że to nie będzie takie (przepraszam za wyrażenie) popie*rzone. Problem w tym, że nie wiem co bym chciała robić. Co lubię.. udzielałam korepetycji z matematyki, lubiłam to. Ktoś był lepszy dzięki mnie, osiągał swoje małe sukcesy w zaliczaniu kolejnych sprawdzianów, z czym wcześniej miał poważne problemy. Lubię jak wiem, że jestem potrzebna a moja praca przynosi korzyści, a nie jakaś biurokracja.

Gość gość
a na ktorym roku jestes?

1szy, więc jak się wycofywać to chyba najwyższa pora. Z drugiej strony rok stracony..

Gość gość
rok to jest nic, uwierz mi. Ale masz pomysl co dalej? Po rzucic studia, zeby siedziec i nic nie robic to najgorsze co mozna zrobic

Jak najbardziej tego nie chcę! Myślę o zrobieniu technika. Jakaś 2letnia szkoła zaoczna. A na tygodniu pracować, żeby bąków nie zbijać. Studia zaoczne są zbyt drogie jak na moją kieszeń. A na dziennych.. jedne zajęcia rano drugie popołudniu, plan rozwala całe dnie chociaż zajęć jest garstka.

Chcę pozostać w mieście, w którym obecnie (póki co) studiuję, więc koniecznie bym musiała pracować. Na dziennych wystarczało stypendium + to co w wakacje zarobiłam, nie ukrywam, że rodzice też trochę dorzucali, ale nie było to konieczne, bo jeszcze trochę oszczędności mi zostało :) Tak więc nie jestem rozrzutna, w miarę rozsądna, ale jakże zagubiona.. :(