Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z ex

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam mały problem z facetem z którym spotykała się moja dziewczyna przede mną.. mianowicie.. wiem że to ona o niego zabiegała, wiem że on ją olewał a dzwonił tylko po pijaku i wyznawał jej miłość, później pojawiłem się ja w jej życiu. Problem jest taki, że ona w dalszym ciągu ma z nim kontakt i jest to kontakt smsowy, który ona inicjuje. Sytuacja z przedwczoraj.. leżymy w łóżku, mówię jej o tym że mi się nie podoba to że odzywa się do facetów z którymi sie spotykala ostatnio (chodzi dokładnie o dwóch). Wyjaśniamy sobie tą kwestię , myślę że jasno powiedzialem co i jak, uspokaja mnie trochę twierdząc że to duże dzieci i mówi że do jednego z nich wysłała smsa z życzeniami na dzień dziecka (do dorosłego faceta!!). Następnego dnia, przypadkiem trafia mi do ręki jej telefon , nie czytam smsów! ale widzę , że tego wieczoru nie wysłał życzeń tylko do tego jednego faceta, ale też do tego drugiego, o czym mi nie powiedziała... później pokazuje mi telefon że nie ma nic do ukrycia i widze że to były życzenia... oczywiście temat schodzi na to że naruszyłem jej prywatność biorąc telefon do ręki i to ja jestem winny. Nie chciałem od razu poruszać tego tematu, ale boli mnie to że kobieta która mówi mi że mnie kocha, że chce spędzić ze mną resztę życia i przeżyć ze mna swój pierwszy raz w dalszym ciągu inicjuje kontakt z tamtym facetem... (a jak sama powiedziała jest strasznie przystojny). Trochę się pogubiłem w tym wszystkim.. jakieś wskazówki jak wyjaśnić tą kwestię ?

Gość gość
?? Wiadomo, że faceci mnie nie kręcą.

Gość gość
Jak ma Cie zdradzić to zdradzi i nic na to nie poradzisz

Gość gość
No widocznie nie jest do końca z Tobą szczera

Gość gość
to, że nie jest do końca szczera to widzę.. zastanawiam się co teraz zrobić.??

Gość gość
Porozmawiaj z nią, ale ja jako kobieta od razu Ci powiem, że ona ma ewidentnie pociąg do swoich byłych. Ile macie lat?

Gość gość
ona nie traktuje Cie poważnie :) ja gdy poznałam mojego obecnego zerwałam kontakt ze wszystkimi exami, a jak miałam jakiś kontakt to mówiłam jemu o tym,żeby ne było że coś ukrywam

Gość gość
i widzicie dziewczyny, to jest tak, ja od momentu kiedy jesteśmy razem miałem zaproszenia na kawę, piwo, czy nawet wspólne wakacje od dziewczyn które wcześniej spotkałem na swojej drodze. Wszystkim odmówiłem ... i o każdej sytuacji powiedziałem mojej aktualnej dziewczynie, żeby wiedziała że jestem fair i żeby też miała świadomość że "jest branie" ;) Mamy 27 i 25 lat (ja starszy). Rozmawialiśmy już wczoraj o tym i konkluzja którą ona powiedziała była taka: naruszyłem jej prywatność, czytałem jej telefon, postąpiłem źle, już więcej tak nie będę robił i jeszcze kilka innych rzeczy związanych z moim zachowaniem i na samym końcu jedna uwaga odnośnie jej zachowania - "nie życzysz sobie żebym się z nimi kontaktowała". Ja nie wiem czy to jest takie trudne do zrozumienia, ale ona albo mówi Kocham Cie, chce spędzić z Toba resztę życia czy chciała bym żeby mój pierwszy raz był z Tobą i kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego że słowa które mowi są ważne, a pierwszy sex się pamięta do końca życia.. albo jest jej dobrze ze mną, ale w dalszym ciągu myśli o tamtym.

Gość gość
Rozmowa! Inaczej się zadręczysz.

Gość gość
Powiem Ci tak, jestem kobietą i jej kompletnie nie rozumiem. Ale podejrzewam, że jak ktoś napisał wyżej - nie traktuje Cię poważnie. Po pierwsze pisanie z ex, w dodatku podkreślanie jaki to on nie jest przystojny nie jest fajne... I ja bym poważnie z nią na ten temat porozmawiała na Twoim miejscu :/ Po drugie te gadki o seksie, nie jesteście już nastolatkami, czemu tego jeszcze nie zrobiliście, tylko ciągle słyszysz puste obietnice? Tak jakby wodziła Cię za nos... Ja kiedy się zakochałam nawet nie myslalam o swoim byłym, dla mnie było ważne tylko to co tu i teraz i tylko jednego miałam w głowie. Poza tym moze naruszyles jej prywatność, ale dała Ci do tego powody i to ona powinna sie wytłumaczyć, nie Ty! I mimo, ze jestem kobietą, to trzymam Twoja strone, bo przykro mi to mowic, ale Twoja dziewczyna coś kręci

Gość gość
Po pierwsze kwestia traktowania poważnie - przedstawiła mnie swoim rodzicom... jej ojciec mi powiedział że od momentu kiedy mnie poznała już się o nią nie martwią i cieszą się, ze jestem. Jej matka powiedziała jej że znalazła skarb a nie faceta. Czyli ogólnie wszystko wporządku (a to co mi mówi, że jestem lepszą wersją jej ojca a ona zawsze szukała kogoś takiego jak on, świadczy o tym, że raczej traktuje poważnie). Koleżanki jej mówią, że się zmieniła na plus. Dwa, wiem, że coś kręci... pytanie jest co. Rozmowa nic nie dała. Jedyną możliwością żebym zweryfikował czy dalej ma z nim kontakt jest zobaczyć do telefonu, a tego nie chce robić. A ja chciałbym mieć pewność że jak się otworzę przed nią to nagle nie uslyszę że tamto uczucie wróciło i mi dziękuje.

Gość gość
Chłopie to, że Cię przedstawiła rodzicom to od razu świadczy o tym ze traktuje Cie powaznie? blagam, ja tez mialam zwiazki, gdzie przedstawialam rodzicom faceta a on mnie swoim i powazne nie zawsze byly:/ ktos tu wyzej ma racje, gdyby traktowala Cie naprawde powaznie i tak wielceCIe kochala miala by w d***e tych swoich ex a ona widac mysli o nich skoro sama do nich wypisuje

Gość gość
ile sie znacie ? nie widzisz po niej czy kreci ? myślę ze po prostu nie umie o nich zapomnieć , choc to dziwne bo jeszcze jak by był jeden do którego pisze ... moze to jakas straszna milosc i ciezko na poczatku nowego zwiazku zapomniec o drugiej , poruwnuje sie wszystko itd... ale skoro ich jest 2 to nie wiem :) moze po prostu lubi byc adorowana , wypytaj znajomych jaka ona była wczesniej