Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siostra mojego chłopaka chce żebym oddała prezent

Polecane posty

Gość gość

Mój chłopak (jesteśmy razem od 10 miesięcy) podarował mi bez okazji bransoletkę Pandora, co jest dosyć drogim prezentem i sama byłam zaskoczona, ze sie tak wykosztował, ale się ucieszyłam. Jak tylko jego siostra się o tym dowiedziała to się zapowietrzyła, a potem na osobności powiedziała mi, że nie powinnam była przyjmować tego prezentu bo jest za drogi, że naciągam jej brata (mojego chłopaka) i że muszę go oddać. Wszystko agresywnym tonem. Mamy po 22 lata, chłopak pracuje, ja studiuję, jego siostra ma 27 i ma już męża i dziecko. Z jednej strony wydaje mi się, że jest zazdrosna bo jej mąż nie kupuje jej takich prezentów, a z drugiej obawiam się, że wiecej ludzi pomyśli, że chodzi mi tylko o kasę. Co robić?

Gość gość
A dlaczego miala bys oddawac prezent ,ktory dal ci chlopak ? Jego siostra jest zazdrosna :( pewnie sama by chciala takie prezenty i moze uwaza ,ze jej brat powinien jej dawac prezenty a nie tobie . Ciesz sie ,ze masz fajnego chlopaka:) pomysl jak bylo by mu przykro ,gdybys chciala mu zwracac prezenty przeciez dawanie prezentu to tez przyjemnosc .

Gość gość
Pogadaj ze swoim facetem. Upewnij się, że nie kupił tego prezentu na kredyt (zapłata kartą kredytową) i zaślepiony nie wpędza się w długi. Warto aby chłopak wiedział, że siostra próbuje ingerować.

Gość gość
Taka bransoletka dużo kosztuje, mój chłopak nie zarabia zbyt wiele i jego siostrze nie podoba się że wydaje tyle na mnie. Raz po kinie poszliśmy do niego do domu (jego siostra z rodziną mieszkają z nim i z rodzicami) to chyba z 15 minut się rozwodziła nad tym, ze filmy można oglądać za darmo w internecie, a nie wydawawać 50zł na bilety i popcorn :/ To samo jak jemy gdzieś na mieście. A jeszcze jak się dowie, że to chłopak za mnie zapłacił (np. tak było w walentynki) to ją skręca :/ Ona uważa, że go wykorzystuję i nagaduje na mnie jego rodzicom. Studiuję dziennie cieżki kierunek i nie mam czasu na pracę, ale w wakacje zarobiłam za granicą kilkanaście tysięcy złotych więc nie jestem darmozjadem (ale nie chcę jej mówić jakie są moje oszczędności), a ona uważa że tylko się lenię. Zależy mi na dobrych kontaktach z rodziną mojego chłopaka. Może powinnam jednak oddać ten prezent?

Gość gość
Spotykaj sie z chlopakiem i unikaj spotkan z jego siostra bo to zniszczy wasz zwiazek ;)