Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinder_mama

Błagam! Pomocy! Prezent dla czterolatki!!!!

Polecane posty

Gość Kinder_mama

Witajcie Kochane! Już za trzy dni Karolinka skończy cztery latka. Ostatnio na dzień dziecka dostała mały rowerek (oczywiscie różowy, bo jakże jakiś inny kolor) na wyprawy z tatą po leśnych drozkach :) Umówiliśmy się z mężem, że on zakupi prezent na Dzień Dziecka, a ja na urodziny. Niestety, nadmiar pracy ze względu na chorobowe mojej koleżanki sprawił, że nie mam czasu ani pomysłu co jej teraz kupić wlasnemu dziecku! Wiem, że chciałabym, by był to prezent typowo dla malej księżniczki :) Może Wy bylyscie zadowolone z jakiegos zakupu przez internet i transakcja przebiegla wrecz z dnia na dzien? Blagam, uratujcie zapracowana mame!! :)

Gość wiera31
Ja swojej córci kupiłam przez internet na allegro fajny rozowy zegarek z hellokity, coprawda mala nie potrafi odczytac godziny, ale uwielbia wszystkim dookola pokazywac nowy gadzet.

Gość gość
zestaw kucyków ponny, barbie + ciuszki, Gra - Zgadnij kto to?, gra Grzybki, w Pepco - sukienki z falbankami dla dziewczynek - księżniczek do tego zestaw korona, klipsy itp..., toaletka, sztaluga, hulajnoga, w pepco - gra w rzepy + piłeczka teraz na lato.

Gość gość
A może kupić by tak jakaś książeczkę? W Empiku znajdziesz wiele interesujących propozycji.. mozesz nawet przez neta zamawiac.

Gość gość
kostium kapielowy z ksiezniczkami.plecak/walizka na kólkach z ksiezniczkami .puzzle tez z ksiezniczkami.recznik...mase jest tych gadzetow disneya.

Gość gość
A moze jakis ciuszek rozowy? Dresik i czapeczka? Moze najlepiej polaczyc cos ladnego z czyms praktycznym?

Gość Kinder_mama
Dziękuję za pomocna dłoń:) co do niemiłego komentarza.. każda matka chce, aby jej dziecko miało jak najlepiej w życiu i chce podkreślać, ze jest dla niej kimś wyjątkowym. Szkoda, ze niektórzy odczytują to na wskroś dosadnie.. Chyba faktycznie na lato zakupie komplecik strój+ręczniczek:) zawsze się przyda :) chociaż dresik przydałby się na leśne przejażdżki z mężusiem:)

Gość gość
A nie lepiej środki przeznaczyć na tamagochi? Elektroniczne zabawki to teraz prawdziwy 'must have' dla dzieciaka

Gość gość
popieram, dziecko i tak wcześniej czy później zacznie ciągnąć do kompa, a wtedy będzie trudno je namówić na wyjście z domu. może o ile macie jakiś kawałek ogródka, fundnijcie jej prywatną piaskownicę? tak jak patrzyłam po katalogach, to najbardziej podstawowa wersja kosztuje 200 zeta, np. tu http://www.placezabawfrajda.pl/oferta/9-piaskownice-i-ogrodzenia sama się do tego przymierzam.

Gość gość
rzygam jak czytam takie wypowiedzi jak twoja, autorko. Już w pierwszym zdaniu mamy: latka, rowerek, dróżkach, mała księżniczka, komplecik, ręczniczek, dresik, mężusiem..... o matko, nie mogłabym ciebie słuchać na co dzień. Kobieto, masz już przynajmniej 20 i więcej lat, a gadasz jakbyś siedziała w piaskownicy i babki klepała. Mam 3-latkę w domu i ona mówi normalnie, tak więc jaki ty poziom reprezentujesz?

Gość Kinder_mama
Winszuję Ci autorko tego posta. Zauważ jednakże, że nawet nie odpowiedziałaś na zadany temat. A szkoda.

Gość gość
Ale co jest złego w tym, że się kupuje dla dziecka różowe rzeczy? Jakby nie patrzeć jest to najczęściej wybierany kolor przez dziewczynki. A dlaczego by nie zakupić na przykład dziecku różowej ciężarówki - gender w końcu mamy.

A może w ramach prezentu zabierzcie ją na lody? Najlepszym prezentem jest wspólnie spędzony czas. W wolnej chwili możecie tez pograć w gry edukacyjne. Na ekodzieciaki jest ich cała masa! Dzieci najszybciej się uczą poprzez zabawę ;)

Gość gość
może zestaw ciastoliny playdoh? Są różne fajne tematyczne zestawy, np lodziarnia, pizzeria...

Gość Julora
Dzieciaki uwielbiają grać w gry, zwłaszcza gdy mogą trochę porywalizować. Ale oczywiście rywalizacja musi być zdrowa. Komputer tylko pod nadzorem rodziców.

Gość gość
A nie myślałaś może nad jakimś uniwersalnym pomysłem, jak lalka, bądź pluszak? Ja uważam, że dzieciaki bardzo często identyfikują się ze swoimi zabawkami (czasami jak ich nie mają potrafią nawet wymyślać niewidocznego przyjaciela).

Na ekodzieciaki.pl znajdziecie tylko bezpieczne gry o tematyce przyrodniczej. Będą odpowiednie również dla przedszkolaków.

Oprócz gier online znajdziecie także pomysły na twórcze wykorzystanie wolnego czasu. Wraz z kumplami przygotowałem także kilka propozycji zabaw na świeżym powietrzu. Wpadnijcie do nas koniecznie!

Gość twentydollars
tez jestem za lalka. bylam i jestem dalej bardzo zadowolona z zakupu lalki Lalalla. widzialam dwie babeczki w ddtvn i zauroczylam sie od pierwszego wrazenia. minal rok a natala dalej sie nia bawi.

Gość gość
Moja ma 4,5 roku i kupiłam jej Barbie Mariposa i jest nią zachwycona

Gość gość
Może klasycznie- lalka barbie? Tu są ładne i jest też dużo innych propozycji na prezenty -http://babybaam.com

Gość gość
Księżniczke Celestię z My Little Pony, rusza skrzydłami i mówi. Elsę z krainy Lodu, śpiewa piosenkę. Barbie - syrenkę. Zestaw kosmetyków dla dzieci - takie mini-cienie, błyszczyki itd, zachwycona bedzie. Jakis bajer odzieżowy - błyszczącą torebkę w kształcie np kotka. generalnie ma być niepraktycznie:) Cholera, stary temat, a ja sie udzielam;)

Gość Laleczka411
Jak chcesz zaskoczyć dzieci to polecam lalki z firmy Berenguer http://lalki-berenguer.pl/pl/ Wyglądają bardzo realistycznie a ich włosy są jak naturane. Łatwo rozróżnić płeć lalki, co zachwyciło moją córkę :) Mnie osobiście podoba się lalka Carla, bo wygląda bardzo uroczo

Gość gość
Może jakieś gry planszowe? Może coś prostego byłoby już dobre, ciekawe, rozwijające? Polecam sprawdzić co ma tailor games - mają gry od kilku lat, dobrze wykonane, atrakcyjne no i w dobrych cenach, bo do kupienia nawet za 30 czy 40 zł