Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oczepiny rzucanie welonem

Polecane posty

Gość gość

Ślub za 3 tygodnie, a ja właśnie dowiedziałam się od przyszłej teściowej, że u nich w rodzinie jest ta, że jak ktoś złapie welon i muszkę, to bierze sobie te fanty na pamiątkę! Zdziwiłam się bardzo, u mnie takiego zwyczaju nie ma, wszystko po zabawie się oddawało. I teraz nie wiem co robić, bo przecież nikomu nie wyrwę welony, gdy nie zechce oddać, ale również nie będę nikomu robić takich prezentów. Welon kosztował 500 zł a krawat 100. Dodam, że welon jak i muszka przydadzą nam się na sesji plenerowej. Poradźcie co robić? Kupić jakiś tani welon i muszkę i tym rzucać? Czy może macie jakieś inne pomysły. Dodam, że innych zabaw nie przywidujemy na weselu.

Gość gość
poprosić o oddanie i powiedzieć teściowej żeby nie cudowała

Gość gość
ta para co zlapie welon i krawat badz muszke zaklada to sobie , ale tylko na oczepinach. do wspolnego tanca. nigdy w zyciu nie slyszalam, by zabierali to sobie na wlasnosc , na stale.

Gość gość
Dziewczyny a Wy spotkałyście się z czymś takim, że welonu i muszki nie oddaje się Państwu Młodym? Bo ja nigdy, aż do teraz :o

Gość gość
co roku jestem przynajmniej na jednym weselu, po oczepinach pan młody znowu zakłada krawat, a welon zazwyczaj wisi nad krzesłami pary młodej

Gość gość
u nich najwyraźniej jest inaczej :o

Gość gość
Też wcześniej z czymś takim się nie spotkałam, ale nie chcę ryzykować, że ktoś nie zechce nam oddać naszych rzeczy :o i dlatego szukam jakiegoś rozwiązania

Gość gość
Rzuć kwiatami. Albo podwiązką- ja tak zrobiłam:)

Gość gość
A jeśli chodzi o krawat pana młodego? Kupic jakaś tanią muszkę? Co myślicie?

Gość gość
Krawat na bank będzie oddany, bo ktoś zdejmie swój, założy krawat Pana Młodego i odda mu jak odbierze swój.

Gość gość
no mam nadzieję, ale teściowa mówiła, że u nich jest taki zwyczaj, że złapane fanty zabiera się na pamiątkę :/

Gość gość
Skoro teściowa wie wszystko lepiej, to niech swój welon rzuci. A Pan młody niech rzuci zdechłą muchę, niech łapią. Na poważnie, to po tym rzucaniu wystarczy " łapaczom" powiedzieć, że welon i krawat będą potrzebne do pamiątkowych zdjęć, i gitara.

Gość gość
może i macie rację, dzięki :)