Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podajcie przepis na młodą kapustę duszoną

Polecane posty

Gość gość

Proszę :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość przelotem
Kapustę grubiej szatkujesz, na takie ponad centymetrowe "kwadraty" Zalewasz niewielką ilością wody Dodajesz liść laurowy i kilka ziaren ziela ang , kminek, łyżkę masła lub margaryny. Gotujesz trochę i potem vegeta i sól do smaku. Podsmażasz na lekko złoto cebulę w kostki. pokrojoną, dodajesz do kapusty. Zabielasz ugotowaną kapustę małą filiżanką śmietany z płaską łyżką mąki. Dodajesz dużą ilość koperku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlepiej to poszukac przepisow na necie no pysznosci mozna znalesc 2014 www.youtube.com/watch?v=-R6CnSqPnEg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Przepis powyżej to recepta na
zabicie delikatnego, wspaniałego smaku młodej kapusty :O Vegety nie powinno się dodawać do żadnej kapusty, ale taka ilość intensywnych przypraw do młodego warzywa to kulinarna masakra :O A wsytarczy tak niewiele: kapustę szatkujesz, wrzucasz do garnka z niewielką ilością wrzątku. Doprawiasz solą, pieprzem, odrobine galką muszkatołową. Dusisz do miękkości. Ewentualnie zagęszczasz łyżką mąki ziemniaczanej. Siekasz koperek i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
:)na kapuste no najlepiej to poszukac przepisow na necie no pysznosci mozna znalesc 555 www.youtube.com/watch?v=-R6CnSqPnEg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja robię tak
Główką młodej kapusty poszatkowana nieco grubiej 2 młode marchewki 1 duża cebula mały pęczek koperku 1-2 łyżki soku z cytryny sól,pieprz Kapustę kroimy nieco grubiej,gotujemy do miękkości z dodatkiem 2 listków laurowych i 3-4 kulek ziela angielskiego.Miękką odcedzamy. Marchewki trzemy na tarce o grubych oczkach,kroimy w małą kostkę cebulę,oba warzywa podsmażamy na kilku łyżkach oleju,podlewamy wodą i dusimy do miękkości,gdy są już miękkie i odparuje z nich całkowicie woda dokładamy do nich kapustę i razem podsmażamy kilka minut,przyprawiamy solą,pieprzem,dodajemy drobno pokrojony koperek,sok z cytryny,gdy smak nam odpowiada ścieramy dwa średnie młode ziemniaki na najdrobniejszej tarce i dodajemy,razem podsmażamy,aż kapusta zgęstnieje.Można dodać troszeczkę cukru dla przełamania smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kapustę posiekać, wrzucić na osolony wrzątek.Gotować na aldente.Odcedzić zostawiając ok.szklanki wywaru.boczek wędzony podsmażyć na smalcu ,potem zrobić lekką zasmażkę z 1 łyżeczki mąki , podlać wywarem , dodać kapustę i poddusić.Na koniec dodać cukier, pieprz ,ocet i pokrojoną zieloną cebulkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość w szoku
Pani powyżej teraz to dałaś du/py - ocet,zasmażka?Ile ty masz lat,że taki badziew polecać,daj jeszcze wegete,kucharek i kostki rosołowe,boczek a po co by zatracić smak i smalec = no matko słodka co za ciemnota:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo Wam dziękuję za przepisy :-) Właśnie skończyłam przyrządzać,kapusta wyszła pyszna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak ją zrobiłaś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zrobiłam tak jak napisała "przepis powyżej..." tylko nie dodałam gałki muszk. Przyprawiłam solą,pieprzem,koprem (sporo) dodałam trochę cukru i octu (chciałam tak na słodko kwaśno). Pyszna była :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do gościa w szoku, zamknij mordę i nie komentuj garkotłuku jeden

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×