Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa zrobiłą aferę i jest kwas.

Polecane posty

Gość gość

Za nie całe dwa miesiące rodzę pierwsze dziecko. Moja siostra jest położną, chodzę do polecanego ginekologa, chcę rodzić właśnie w tym szpitalu gdzie Ona pracuje i będzie przy porodzie. Tak ustaliłyśmy od pierwszego dnia ciążyusmiech.gif Czy będzie sn czy cc jeszcze na 100 % nie wiem, chcę sn i są na to ogromnie szanse, ale jeszcze zobaczymy, tak powiedział lekarz. Obojętnie jak będę rodziła, siostra i tak będzie, a dodatkowo będzie oczywiście mój Mąż, inaczej sobie nie wyobrażamy. Moja siostra jest dobrą położna, ma 38 lat, wiec nie od wczoraj pracuje w tym zawodzie, mam do Niej 100% zaufanie i nie wyobrażam sobie, aby Jej przy mnie nie było w tym dniu. Nie planuje nawet w tym terminie urlopu, bo mnie samej w takiej chwili nie zostawi. Żona mojego brata obecnie w 3 miesiącu ciąży, też tak chce i moja siostra oczywiście się zgodziła.Mniejsza o to. Wczoraj moja teściowa z awanturą zadzwoniła do mojej Mamy, aby nam przetłumaczyła,że taki cyrk , jak to określiła zagraża zdrowi dziecka. Darła się do słuchawki, że ona mi opłaci położną i lekarza, ale kogoś obcego, bo kto to widział, siostrę i męża przy porodzie, będziemy wszyscy przeżywać i się emocjonować i dziecku stanie się krzywda. Moja Mama spokojnie chciał wytłumaczyć, ze przecież będzie też i lekarz itp, ale nic nie dotarło. Mnie głowę o to truła od początku, ale nie widziałam najmniejszego powodu, aby się jej zdaniem w tym temacie sugerować. Najlepsze jest jednak stwierdzenie, że ja zboczona jestem,że siec chcę przez mężem i siostrą obnażać.usmiech.gif No i jest kwas, jak wyskoczy do mnie z takimi dylematami, to jej powiem co o tym sądzę, a od początku nie chciałam zaognić tej durnej sytuacji.Mój Mąż się wściekł, no i tak oto jest problem. Cała rodzina męża na to wszystko tak naświetlona jakbyśmy nie wiem jaki "szoł" i cyrk planowali, no i mam zamiar olać tą całą chorą rodzinę. Piszę, bo mnie trzepnęło, bardziej dla wywalenie z siebie, bo ze znajomymi wstyd mi o tym gadać.

Gość gośćmimiiiiiiiii
Nic sie nie denerwuj :) Teściowa ma moherowe podejście do życia i najlepiej by było, gdybyś rodziła z głową pod kocem. Bo wiesz?, jak się ma głowę pod kocem, to - chyba Kubuś Puchatek powiedział- że Cię nie widać :D Nic się nie przejmuj i rób jak uważasz. Mozliwe, że przez swoje działanie podziałasz pedagogicznie i zmienisz zaściankowe poglądy swojej teściowej :) Powodzenia i zdrówka życzę:)

Gość gość
Powiec jej ze przy siostrze bedziesz czula sie bezpieczniej i lepiej dzieckiem sie zajmie niz obca baba

Gość Twin_mommy
Jak możesz obnażać się przed mężem! Toż to wstyd i obraza boska! :) ;) Nie przejmuj się głupim gadaniem, to jest Twój poród i najważniejsze, żebyś Ty czuła się komfortowo :) i że mąż jest po Twojej stronie i Cię wspiera :)

Gość Grzegorz Wieczerzak
jaki kwas? jest kasa

Gość gość
Twoja teściowa zareagowała jakbyś miała rodzić w domu, co swoją drogą jest coraz popularniejsze, sa nawet porody .. gdzie rodzącej towarzysza przyjaciele :) To dopiero obnażanie się :classic_cool: Nie przejmuj się nią. Poród w asyście męza jest normalny położna- siostra zajmie się lepiej Wami niż nieznajaca was. Będzie tez lekarz, żadnego cyrku nie dostrzegam w tej sytuacji.

Gość gość
a co z siostrą Twojego męża? Też robi cyrki, bo chce mieć zaufaną położną? :P Show to jest rodzenie na łące w otoczeniu tańczących nagich lesbijek :P

Gość gość
to niech teściowa sobie zajdzie w ciążę i rodzi jak chce, a od Twojego porodu z daleka. Co za durna baba z niej. Twój plan jest dobry, olej cyrk, który ona urządza. A swoją drogą naprawdę jesteś "zboczona" - musiałaś obnażyć się przed mężem, żeby w ciążę zajść ;) nie mogłaś tak bez obnażania. Kurcze nawet moja teściowa na to nie wpadła.

Gość gość
No właśnie jestem zboczona :) Też na to nie wpadłam wcześniej:) Mnie by ta cała sytuacja mało obchodziła, gdyby nie nabrała rozgłosu w atmosferze skandalu, no i gdyby moja Mama nie musiała brać w tym cyrku czynnego udziału. Do siostry mam mega zaufanie, jest ode mnie 10 lat starsza, taka moja 2 Mama:) Nie wyobrażam sobie, aby Jej nie było, chyba bym ze stresu i strachu zeszłą na zawał.Mój Maż też chce, aby była, bo to jednak całkiem inaczej jak ktoś bliski, kto wszystko zna i wie co i jak jest w takiej chwili.Siostra dopilnuje wszystkiego, wiem to i zadba jak tylko najlepiej będzie mogła. Moje 3 koleżanki rodziły z moją Siostrą i były bardzo zadowolone. Nie mam najmniejszych wątpliwości gdzie i z kim rodzić, bo i szpital jest ok, no bez fajerwerków, ale bezpieczny, lekarz jest ok no i jest Siostra:) Czyli wszystko całkiem logicznie moim zdaniem ustawione. Moja Mama też będzie blisko, a jak Mama to i Tato, będą przeżywali i "siedzieli" pod ręką:) Brat też pewnie będzie się kręcił:) U mnie to norma, ze wszyscy zawsze razem się kręcimy i każdy za każdym lata, mnie to nie przeszkadza:) No i to jest właśnie dla mojej teściowej problem ogromny, bo to dla mniej jest nienormalne i za bardzo jej zdaniem przeżywamy ten poród, robimy cyrk i się popisujemy:) No przeżywamy, ale to nasze pierwsze Dziecko, to jak mamy nie przeżywać? Przeszkadza jej ta całą sytuacja, bo chciałby , abym rodziła tam gdzie ona mi powie z kim ona mi powie i miałaby najwięcej do powiedzenia, a tak ciągle jęczy,że czuje się pominięta, przez ten cyrk.No gdybym jeszcze dołączyła do tego teściową , teścia, bo faktycznie byłby raczej kabaret, a nie poród:) Wkurza mnie właśnie taką roszczeniową i agresywną postawą w sytuacji, która sama z siebie jest bardzo stresująca.Dręczy mnie jak tylko mnie widzi, albo wydzwania. Ostatnio nie odbieram od niej, a jak odbierze Maż to mówi,że śpię obojętnie od pory dnia. To wymyśliła, ze pewnie mam cukrzycę ciążową, bo tak ciągle śpię :) To jej gadanie, może najgroźniejsze dla nas nie jest, ale ostatnio krzyczy i wprowadza niepotrzebne zamieszania, aż moja Mama nawet zauważyła, że to jednak przesada. Tylko po co moja Mama jest wplątana w te awantury? Robi się chora akcja przez teściową. Mąż jej tłumaczy, rozmawia, jak grochem o ścianę, tylko obnażanie, cyrk i popisywanie się z naszej strony dostrzega. Popisuję się porodem:)

Gość gość
Niech pilnuje swojej pi/z/dy, stara rumpa :O W ogóle z nią na ten temat nie rozmawiaj, jak będzie zaczynała to informuj, że nie będziesz z nią o tym gadała i ucinaj temat. Jak nie przestanie, to po prostu wyjdź albo odłóż słuchawkę i tyle.

Gość gość
ponownie gość z 11.04 ja tez rodziłam z partnerem i teściowa nie kumała czemu. Powiedziałam jej, że za porady serdecznie dziękuję, ale to JA rodzę i JA chcę się czuć bezpiecznie. Nie pomagało. Jak ją mój narzeczony ustawił to dopiero podziałało. A to oczywiste, że się denerwujesz porodem. To wydarzenie podczas, którego komfort i poczucie bezpieczeństwa są bardzo ważne. Podczas porodu wielką wagę ma współpraca rodzącej z położną -masz luksusową sytuację do porodu i nie powinnaś z niej rezygnować. Uciekam, bo mój bobas się budzi :) Życzę Ci spokoju no i oczywiście bezpiecznego porodu.

Gość gość
Powiedz, że nie jesteś na tyle zboczona, żeby obnażać się jeszcze przed nią :) mąż to szczyt Twojej perwersji ;)

Gość gość
Zazdrosna. Ja bym olala i miala to wszystko gdzies. Moze najlepiej nie odbierac a maz powinien powiedziec, ze ty nie zyczysz sobie rozmawiac z nia jesli nie odpusci sobie.

Gość gość
:)z facetami tak zawsze a juz w ogole trudno to zrozumiec 111 www.youtube.com/watch?v=-R6CnSqPnEg

Wiesz, wydaje mi się że nie powinnaś sie przejmowac tym co mówi twoja teściowa, choć nie ukrywam,że mną pewnie też by wstrząsnęło w takiej sytuacji. To jest kobieta starej daty a kobiety w tamtych czasach rodziły w domach, polach itd. Dziś są inne czasy, zwyczaje itd.Przede wszystkim to ty decydujesz o tym w jaki sposób chcesz rodzić, w jakim szpitalu i przy kim a nie twoja teściowa! Proponuje ci z nią porozmawiać na spokojnie ale stanowczo, może i twoja siostra bedzie w stanie jej wytłumaczyć jak to wszystko będzie wyglądało bo jak juz wspomniałam dzisiaj mamy inne czasy a twoja teściowa chyba o tym zapomniała ze te czasy się zmieniają...

Gość gość
'To jest kobieta starej daty a kobiety w tamtych czasach rodziły w domach, polach' Padłam :D :D Myślisz, że jej teściowa rodziła jeszcze przed II wojną ? :D

Gość gość
hahaha, Anusia, cos Ci się pomylilo :P:P zakladam, ze tesciowa rodzila ok 40 lat temu, to byly lata siedemdziesiate - szpitale, dezynfekcja, higiena ;) ale na pewno rodzila sama, bo mezow na porodowki nie wpuszczali, wiec sie dziwi na te "wymysly" dzisiejszych mam ;)

Gość gość
boli ja to bo nie jest w centrum uwagi, stara raszpla. dałaby juz spokój a nie meczy i stresuje cie w ciazy, jakas nie normalna.

Gość gość
'To jest kobieta starej daty a kobiety w tamtych czasach rodziły w domach, polach' tak bylo 100 lat temu a tesciowa na pewno rodzila w szpitalu, sama, przykuta do lozka itd, bo tak bylo jescze nie tak dawno temu, tak rodzily nasze matki, dopiero od nie dawno sie wszytko zmienia jest bardziej ludzkie i przyjazne dla matki i dziecka, choc dalej w wielu szpitalach nie ma porodow rodzinnych albo jest tylko 1 sala do tego przystosowana, czesto trzeba placic za porod z mezem, nie ma dostepu do znieczulenia itd(opisuje 3 najblizsze szpitale w moim miescie i sasiednich)

Gość gość
teściowa przezywa i tyle :) a do tego zaściankowa nieco... trza mamusi delikatnie wytłumaczyć i robić swoje :)

Gość gość
Moja teściowa ma 57 lat, rodziła 32 lata temu, a to nie było przed wojną:) Moja Mama jest starsza od teściowej, a takich cyrków nigdy nie robiła. Między nami jest duża różnica wieku, między mną , a siostrą 10 lat, między mną a bratem 8 w dół, czyli Siostra jest starsza od brata o 18 lat:) Nasza Siostra jak pisałam wcześniej to nasza taka 2 Mama:) Brat teraz zaliczył wpadkę, ale tragedii nikt z nas nie robi, pobrali się, radzą sobie. Dla mojej teściowej pochodzę z wielodzietnej rodziny, a taka różnica wieku między nami to już w ogóle dramat:) Mój Mąż jest jedynakiem:) Niech sobie gada ile chce, ale niech nie osławia nas po całym mieście i niech nie robi z mojej Rodziny ułomnych ludzi. Dodatkowo spazmuje, wymusza, a ja jej nie ustąpię z takiego powodu, ode mnie się odbija zawsze jak od ściany. Moi Rodzice mają inne odejście, mają już wnuki, dzieci Siostry, zaraz będzie nasze i chwilę później Brata, czyli szajby na wnuki nie mają. Tacy normalni dziadkowie, nie gadają tylko o wnukach, owszem kochają bardzo, ale nie wymagają od całego świata zachwytu czy wielkiej uwagi. Z wnukami mają normalny kontakt, jak to dziadkowie, ale bez przesady, nie wychowuję ich, nie ingerują w życie mojej Siostry, nasze jak i Brata, mimo,że Jemu pomagają najwięcej, ale z oczywistych względów. No i teściowa już opowiada, jak to będzie się wnuczką zajmowała, bo "tamci dziadkowie", to nie mają czasu, pieniędzy, bo to wielodzietna rodzina:) Chodzi i tak plecie wszystkim dookoła, jakby się u nas nie wiem jak wielkie szajby odbywały, to mnie właśnie wkurza najbardziej i ta wieczna mina cierpiętnicy, pokrzywdzona, niedoceniana, a dokoła sami debile, czyli ja z Mężem i moja Rodzina.

Gość gość
nie no jak dla mnie to prowo :P moja koleżanka za 2 miesiące rodzi a jej siostra jest ginekologiem położnikiem i specjalnie jedzie rodzić do jej szpitala by siostra mogła poród odebrać. chyba logicznie, że będzie mieć lepiej, bo w razie czego będą szybciej reagować, nie oszukujmy się. też chce rodzić sn. i jej siostra jest młodszym lekarzem od twojej siostry. Nawet by mi nie przyszło do głowy, że ona jest zboczona, że siostra będzie ją tam oglądać :P mało tego, ten lekarz to moja koleżanka i sama rozważałam poród u niej, tylko, że wcześniej wylądowałam w innym mieście na patologii ciąży a wahałam się też ze względu na zzo, które w szpitalu tej znajomej jest w ogóle nie dostępne. i też bym nie pomyślała,że jestem zboczona, bo się przed nią bym rozkraczyła a piwo nie raz piłyśmy razem ;) po prostu w chwili zagrożenia człowiek wybiera otoczenie osób zaufanych.

Gość gość
Autorko jestes w super sytuacji bedzie przy Tobie mąż isiosta jako położna. Chciala bym tak miec przy porodzie. Swietnie ze masz tak dobry kontakt z siosta i mozesz na niej polegac w tym waznym dla was wszystkich dniu. Ja rodzilam z mezem, moja tesciowa tez twierdzila ze to glupota, ze to ona powinna byc ze mna przy porodzie. Paranoja jakaś, uparlam sie i byl w tym dniu ze mna moj mąż i nie żałuję, gdybym miala w rodzinie polozna na 100procent bym z nia rodzila. Nie przejmuj sie glowa do góry i postaw na swoim.To Ty masz sie czuc dobrze tego dnia, Ty i malenstwo jestescie nnajważniejsze w nosie mniej gadanie tesciowej i rob po swojemu.