Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola22234

Test pozytywny a brak ciąży

Polecane posty

Gość karola22234

Witam, ostatnią miesiączkę miałam 13.04 (cykle 28-30). Test robiłam 15.05 wynik pozytywny. Do lekarza poszłam 31.05 lecz na Usg nic nie było ! Pusta jama macicy. Lekarz kazał mi przyjść za tydzień. Test powtórzyłam jeszcze wczoraj i też pozytywny. Dodam że mam brązowe upławy i bóle brzucha. Boję się że to ciąża pozamaciczna, bo na tym etapie powinno już coś widać. Miał ktoś może taki problem ?

Gość gość
musisz poczekac na wizyte. moze jeszcze ciaza jest za wczesna i nic nie widac.

Gość karola22234
No, ale według OM byłby to 8 tydzień ciąży. Więc wydaje mi się, że już powinno być coś widać...

Gość gość
zrob bete z krwi i za 2 dni powtorz , mozliwe ze to ciaza pozamaciczna.

Gość gość
wg OM 7 tydzień a nie 8. I powinno już być coś widać. Zrób dziś betę i powtórz za dwa dni, to powinno dać jasniejszy obraz sytuacji :( mam nadzieję, że będzie dobrze

Gość mama dwójki skarbów
witam cie! tylko spokojnie i sie nie denerwuj bo jestem w podobnej sytuacji, trzy testy wychodza pozytywnie a na usg brak ciazy w macicy jajnikach czy jajowodach. w koncu poszlam zrobic badanie z krwi bhcg. poziom 1397, bardzo wczesna ciaza, pecherzyk widac na usg od poziomu mniej wiecej 1500. wiec spokojnie zrob test z krwi i poczekaj na wynik. moze ze stresu czy choroby wydluzyl ci sie cykl i tym samym opoznila owulacja... nie denerwuj sie tylko cierpliwie poczekaj na test