Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

i jeszcze opcja mailowa, mogę przesłać link przez pocztę. Mój adres aga23034@gmail.com

resztę odpowiedzi wstawię sukcesywnie dziś i jutro, bo dopiero wróciłam z pracy i muszę na godzinkę się drzemnąć by odespać nockę

Gość gość
Mam pytanie do Aga. W tescie "czerwiec 2013" to ktore odpowiedzi sa prawidłowe? te zaznaczone punkcikiem czy te zielonym haczykiem? np zadanie 2 czy 5?

Gość gość
ok. Dziekuje :-)

Gość gość
mam pytanie do Agi gdzie dokladnie znajdę na Twoim blogu odpowiedzi np do testu do egzaminu nr1

Gość gość
Cześć Aga23034, jesteś wspaniała, szkoda, że na świecie jest tak mało życzliwych i pomocnych ludzi. Poczułam to na własnej skórze. Ja weszłam na praktyczny jako jedna z pierwszych trzech. Po egzaminie dzwoniłam do kogo sie dało, żeby przekazać co i jak, a w momencie kiedy prosiłam sama o pomoc to usłyszałam, że najlepiej będzie jak na egzaminie każdy zajmie się swoim arkuszem... Fajnie, no nie?

Tak to już bywa w życiu... Trzeba być sobą i jeśli można komuś pomóc to robić to. " Dziś ja Tobie, kiedyś Ty mi"-Bezcenny jest uśmiech na twarzy drugiego człowieka zwłaszcza gdy się jest tego powodem. Nic więcej nie trzeba. Ja już testy od stycznia przerobiłam po kilka razy, teraz biorę się za powtarzanie całości materiału. Jeszcze tylko dziś i jutro wrzucę nowe testy z kluczami dla Was. Niech każdy korzysta. Mam nadzieję, że popiszemy wszyscy w poniedziałek na forum, bo wrażeń będzie moc. Ja zdaję praktyczny 25 w czwartek

Gość gość
Ja mam praktyczny w sobote o 16.00. Mam pytanie w zwiazku co do jednego pytania testów: ''Po operacji pęcherzyka żółciowego u pacjenta z zaleceniem leżenia płasko wystapiła dusznosc. W pierwszej kolejnosci wskazana jest pomoc opiekuna w zapotrzebowaniu potrzeb: -wydalania i odzywiania -odzywiania i ruchu -oddychania i wydalania -oddychania i ruchu Zdaniem Agi odpowiedz 4 jest dobra. ale tak sobie mysle ze w pytaniu jest napisane "z zaleceniem lezenia". wiec moze odp.3?? Prosze o jakies sugestie. Nie kwestionuje tego co Aga napisała,jestem jej wdzieczna za pomoc, dyskutujac więcej "zostanie mi w głowie" :-)

Gość olgora
tak oddychania i ruchu... ma duszności ,trzeba ją wyżej trochę położyć albo na boku... tak to rozumiem

Gość gość
na bank c

Gość gość
oddychania i wydalania przerabiałam testy i znam odpowiedz

odpowiedź jest zgodna z kluczem odpowiedzi OKE, wiec odp. ODDYCHANIA I RUCHU w/g klucza jest poprawna Dla mnie biorąc na logikę: gdy człowiek ma trudności z oddychaniem, nie może złapać powietrza to nie w głowie mu wydalanie. Pomagamy mu złapać oddech podnosząc wezgłowie. Potem zapewnienie ruchu spowoduje pomoc w wydalaniu, Człowiek leżący ma z tym problemu, człowiek który się rusza, chodzi- szybciej przywraca funkcje narządów. Wydaje mi się, że w tym pytaniu chodzi o to co jest niezbędne w tym przypadku. Więc odpowiedź podana w kluczu jasno mówi, że oddychanie i ruch. Mogę się mylić tak tłumacząc ale ja to tak widzę

to są testy ze stycznia 2015. Domyślam się, że posiadasz pewnie pdf ściągnięty ze strony egzamin zawodowy info. Tam to pytanie ma w innej kolejności odpowiedzi i w kluczu podana jest odpowiedź C , która i tak w teście brzmi: ODDYCHANIA I RUCHU. Być może ja mam błędny klucz i w tym pdf jest błąd. Chciałabym poznać argumenty dotyczące tej odpowiedzi z wydalaniem . Jeśli ktoś chce to niech się odezwie do mnie na maila, prześlę na pocztę cały plik z tym testem i kluczem. aga23034@gmail.com Spokojnej nocki

Gość gość
Witam dziewczyny. Pytanie do Agi. Gdzie znajde odpowiedzi do KWALIFIKACJA ZAWODOWA 1-OPIEKUN MEDYCZNY. Z gory dziekuje .

Gość gość
Duży szacun i podziękowanie dla Agnieszki za pracę w jaką włożyła w przygotowanie tych testów i Bloga dla nas. Pozdrawiam Marek ;)

Gość gość
Witaj Marku :-) Myslałam ,że tu to tylko my-kobietki

Gość aga23034
zrobię wieczorem test-kwalifikacje zawodowe nr 1(styczeń 2015) i wstawię na bloga rozwiązanie, bo żeby mieć dostęp do klucza muszę jeszcze raz zrobić testy

Gość gość
"lęk to charakterystyczny objaw: -natręctw -zaburzen myslenia -zaburzen osobowosci -fobii"

Gość gość
Mam problem z testem ze stycznia 2013 :-( Ma ktos moze rozwiazania??

no dobra, już robiłam, jakby co kwalifikacje zawodowe nr 1 sa już z odpowiedziami

Gość gość
ale ja odpowiedzi nie widze :-(

wpis na blogu pod tytułem " TESTY STYCZEŃ 2013 z odpowiedziami" przejrzyj archiwum z prawej strony z boku strony, tam jest spis tytułów