Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kaaaaasiaaaa123

Zazdrość a poziom znajomości

Polecane posty

Gość kaaaaasiaaaa123

Zawsze wydawało mi się, że zazdrość połączona z rywalizacją możliwa jest tylko w stosunku do ludzi, których trochę lepiej się zna i z którymi z jakichś powodów można się porównywać (np. sąsiad, koleżanka z klasy). Teraz się dokształcam, poznałam grupę osób, z którymi rozmawiam w przerwach, ale z którymi nie utrzymuję bliższej znajomości i od samego początku czuję jakąś niechęć z ich strony. Nie mam pojęcia o co chodzi. Staram się być miła, pomocna, ale to nic nie zmienia. Nie przechwalam sie, nie mówię o sobie. Właściwie tylko opowiedziałam co robię oprócz tych studiów i kilka osób dodałm na facebooku gdzie też specjalnie się nie udzielam. A czuję jakby one mi czegoś zazdrościły (NIE MAM POJĘCIA CZEGO). Nasz życia troche się różnią, ale to nie chodzi o to, że moje jest udane a ich popsute tylko o to, że to dwa różne spojrzenia na swiat i podejścia do wielu rzeczy. Czasem komuś czegoś zazdroszczę, ale jakoś nigdy prawie obcym ludziom. Widzę te dziewczyny dosłownie 4 dni w miesiącu i kompletnie nie wiem o co chodzi. Chciłam sobie z nimi ułożyć kontakty, może nawet się bardziej zaznajomić, ale jak nie to nie. Teraz wcześniej się tym przejmowałam, teraz tylko się nad tym zastnawiam bo nigdy wczesniej (na różnych etapach nauczania, w pracach) mnie to nie spotkało.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować