Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

luteina w ciazy,czy biorac luteine moze nastapic obumarcie plodu

Polecane posty

Gość gość

Czy biorac luteine w ciazy moze nastapic obumarcie plodu?

Gość gość
Obumarcie może nastąpić, ale nie pod wpływem luteiny- luteina pomaga utrzymać ciążę- to progesteron- hormon potrzebny do jej utrzymania.

Gość gość
może nastąpić, luteina to progesteron, pomaga podtrzymać ciążę w przypadku jego niedoboru w organizmie kobiety, ale ciąża często obumiera z innych przyczyn, najczęściej są to wady genetyczne i natura sama eliminuje wadliwe płody

Gość gość
Jestem w 11tc mam czeste bole podbrzusza i boje sie ze to moze oznaczac obumarcie. Dodam ze tez mam torbieka,ktora pojawila sie w ciazy,ale nie mialam dotychczas bolu z tego powodu

Gość gość
nie martw się na zapas :) ja też wkręcałam sobie wszystkie możliwe złe rzeczy na początku ciąży: najpierw była ciąża pozamaciczna, potem puste jajo płodowe, a potem obumarcie, a teraz jestem w 17 tyg i zaczynam właśnie leżę i czuję małe kopniaczki :) jak już słyszałaś bicie serca to naprawdę jest bardzo małe prawdopodobieństwo obumarcia, a te bóle to pewnie nic innego jak rozciąganie macicy, większość kobiet je ma początku ciąży:)

niestety może wystąpić. Brałam duphaston (to podobnie jak luteina progesteron) a i tak ciąża obumarła. Ale bóle niekoniecznie świadczą o czymś złym, choć zawsze warto to sprawdzić. Jak napisała osoba wyżej bóle mogą być spowodowane rozciąganiem macicy także na początku ciąży.

Gość gość
No wlasnie bicia serduszka nie slyszalam bo lekarz zajmuje sie glownie torbiela, co 2 tyg mam wizyty bo cysta rosnie ciagle. Jak bylam w 9tc to powiedzial tylko,ze prawidlowo sie rozwija ciaza i nic wiecej..

Gość gość
Nie chce straszyc ale z wlasnego doswiadczenia wiem iz luteina moze obumarcie. Nie jest yez prawda ze jak juz serduszko pije to ciaza zostanie utrzymana.Moja ciaza obumarla.w 13 tygodniu. Luteina bralam do konca 12 tyg. Takze najprawfopodobnie zostalo sie to z powodu odstawienia.

Gość gość
Dobrze ze jutro mam wizyte bo juz mam mieszane uczucia :/