Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heartie0007

Gdzie rodzić dziecko z wadą serca? PILNE

Polecane posty

Gość heartie0007

witam, jestem w 34 tc, po 22 tc u dziecka stwierdzono problemy z sercem - VSD obecnie 2 mm, oraz zwężenie zastawki płucnej. Dodatkowo co jakiś czas pojawiają się skoki akcji serca (z 140 ud/min potrafi dojść do 180 ud przy dużej *****iwości dziecka). Córeczka jest całkowicie wydolna krążeniowo, niemniej wg kardiologa wada może ewoluować i nie wiadomo jak zachowa się serce dziecka po porodzie ( są też spore wątpliwości odnośnie sposobu rodzenia). Moje pytanie: gdzie można rodzić dziecko z wadą serca i jak wygląda opieka nad noworodkiem w takim ośrodku?

Gość gość
nie wiem skąd jestes, ale bardzo dobra opieka neonatologiczna jest w Katowicach Ligocie ul. Medykow. To Gornoslaskie Centrum Zdrowia Dziecka, klinika z wszystkimi mozliwymi oddzialami.I sale operacyjne...

Gość gość
Jestem spod Wroclawia, tu na miejscu nie ma akurat zbyt dobrej opieki kardiologicznej po porodzie. Czy w tym ośrodku W K-cach można liczyć na wsparcie kardiologiczne bezpośrednio po porodzie?

Gość gość
podalam link, poczytaj sobie jest kardiologia, moje dziecko bylo tam 2 razy operowane, jestem bardzo zadowolona z opieki.

Gość gość
bardzo dziękuję

Gość gość
nie ma za co, zdrowka Wam życze

Gość gość
chyba dobrze Ci ktos poradzil, jest oddzaial kardilogii, kardiochirurgii, intensywna terapia i patologia noworodka, wow jestem pod wrazenniem u nas takiego szpitala nie ma niestety

Gość gość
Dużo informacji można znaleźć na forum SERCE DZIECKA. Tam są osoby z całej Polski, więc można porównać, jaka opieka jest w poszczególnych ośrodkach.