Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość214

Tabletki

Polecane posty

Gość gość214

jestem mloda i dopiero zaczynam stosowanie tabletek, a zapomnialam o to zapytac lekarza.. moich tabletek jest 28 w opakowaniu , pierwsza sie bierze w pierwszym dniu okresu, i tak dalej i jezeli dostane okres w 26 dniu cyklu to mam dalej brac stare opakowanie czy juz nowe? a jezeli w 30 dniu cyklu to czekac do pierwszego dnia okresu z nastepnym opakowaniem??? ratunku!!!

Gość gość
A co gździć się w kondomie to już nie łaska?

Gość gość
Popytaj mamę niech cię w temat wprowadzi

Gość gość
bierzesz tabletki non stop bez żadnej przerwy, po kolei jak są ponumerowane

Gość gość
Zacznij od razu łykać folik bo tabletki anty zaburzają wchłanianie kwasu foliowego jest go bardzo mało w organizmie. Potem jak zaczniesz planować ciąże to będziesz miała pewność ze nie jest go za mało do uchronienia dziecka od wad.

Gość osmejka
Te wady są straszne,widziałam dzieci z rozszczepem i wodogłowiem, lepiej dmuchać zawczasu na zimne i brać ten folik non stop

Gość gość
Tabletki zażywasz po kolei całe opakowanie, następnie nie robisz przerwy tylko zaczynasz kolejne, bo część z nich to placebo. Zastanów sie równiez nad stosowaniem osłony do antykoncepcji-Harmonella. Jest to zestaw witaminowy, który uzupełnia braki witamin, które są np wypłukiwane z organizmu na skutek stosowania hormonów, kwas foliowy równiez.