Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pocztówki z republiki absurdu widzieliście ten PROPAGANDOWY film? :)

Polecane posty

Gość gość

zaserwowany nam przez tvp2 z okazji "25 lat Odzyskania wolności"? film, który ma nas skłonić do refleksji jak to nam cudownie,że mamy tęczę zamiast sierpu i młotu na placu zbawiciela i tylko jeden pałac kultury zamiast kilku. mamy za to 10 lat w eurokołchozie i coraz większe bezrobocie

Gość gość
Nie zgadzam sie. Film pokazuje reali w jakich bysmy zapewne teraz zyli, chyba nikt nie ma watpliwosci, ze lepsza jest obecna rzeczywistosc-kraj demokratyczny, nie bez wad, ale jednak, niz demolud. Jesli masz inne zdanie, to porozmawiaj (nie wiem jakim cudem, bo to kraj o zabetonowanych granicach) z kims z Korei Pln, zapewne chetnie by sie wymienil

Gość gość
oj bez przesady, byłoby pewnie tak jak na wschodzie, a na Białorusi czy w Rosji nie żyje się tak źle ;) zwłaszcza w Rosji :) i wyobraź sobie mają tam internet :D (bez podsłuchów i mogą się kontkatować z ludźmi z zachodu) wbrew pozorom większa wolność jest tam niż u nas, już o zachodzie nie wspominając gdzie Katolik nie może mieć choinki bo urazi araba

Gość gość
jak to szlo? nie przeszkadzaja mi twoje lamki na choince przeszkadza mnie ze ulozyles z nich napis: araby do domu ze specjalnym pozdrowieniem dla palantow z przerostem formy nad trescia ktorym sie wydaje ze pozjadali juz wszystkie rozumy

Gość gość
hahah a ty wierzysz we wszystko co pokazują w tv, właśnie mówię o tym jak się żyje w Rosji, bo mam tam znajomych, a nie jest to wiedza z tv gdzie pokazuje się Rosję jako kraj kontrastów i ćpunów. Wiele ludzi żyje normalnie, mój znajomy ma 24 lata, pracuje jako barman, ma najnowszego iphone,a modne ciuchy, dwa laptopy, dwa rasowe koty, wlasne mieszkanie i stylowe auto. nie ma rowniez kredytu. co prawda mieszkanie nie jest w apartamentowcu, a w bloku z 87 roku, ale jednak ma własne. co mają u nas ludzie w takim wieku? albo pracują na zmywaku by opłacić studia albo studiują by wylądowac na zmywaku po magistrze 🖐️

Gość gość
w PRLU nie było przynajmniej : - dresiarzy - galerianek - dzifkarstwa - telefonów z kamerkami i nagrywania wszystkiego, nabijania się z innych - gimnazjów i gimgówien - było więcej kultury, dam i dżentelmenów - ludzie nie byli tak materialistycznie nastawieni do życia były inne wartości - nie było takiego wyścigu szczurów

Gość zobo
nigdy za komuny nie było tak jak wydaje się Holoubkowi , jego rodzicom też powodziło się nieźle

Gość gość
Przed chwilą obejrzałam film na TVP2 i jestem bardzo, ale to bardzo rozczarowana. Tak się cieszyłam, że młody człowiek pokaże faktycznie kawałek PRL tak, jakby trwał po dziś dzień Film rozreklamowany jako arcydzieło, Niestety, pomysł wtórny, scenariusz nieprzemyślany, Zdjęcia "ciężkie", chociaż były próby nadania im lekkości, na przykład filmowanie jakby spod pachy ( w hotelowej recepcji). Jedyny dobry pomysł operatorski: mamy wrażenie, że to taśma ORWO, wyblakłe kolory, nieostrości. Ale przecieź Szwedzi nigdy nie musieli filmować na taśmie orwowskiej, więc o co chodzi? Brak temu dziełu emocji, polotu. Jeśli reżyser zdecydował się na pełną powagę, chciałabym poczuć przez chwilę zagrożenie - była taka możliwość (występ - zresztą przydługi, niezrozumiałyi i nudny - grupy "Problem"). Spalił na panewce. Jeśli nie miał z tym problem, mógł spróbować z poczuciem humoru ( stanowczo go nie ma). Stracony mój czas i nadzieja, że ktoś wymyślił polski powrót do przyszłości, Wszak akcja toczy się w 2014 roku.

Gość gość
Gość z 04.06.2014 to ty, BUGATTI? Bo dokładnie taki sam komentarz pojawił się wczoraj na stronie wyborczej pod tematem dotyczącym powyższego filmu :D http://wyborcza.pl/1,75475,15992122,_Pocztowki_z_Republiki_Absurdu____film_o_tym__jak.html Nie wysiliłeś się ;))

Gość gość
w PRLU nie było przynajmniej : - dresiarzy - galerianek - dzifkarstwa - telefonów z kamerkami i nagrywania wszystkiego, nabijania się z innych - gimnazjów i gimgówien - było więcej kultury, dam i dżentelmenów - ludzie nie byli tak materialistycznie nastawieni do życia były inne wartości - nie było takiego wyścigu szczurów otoz to ! i tak bym chcial znowu zyc a nie w tym syfie demokratycznym z ladnie pomalowanymi blokami i wyremontowanymi kamienicami na c****j nam to jak zycia normalnego brak !

Gość gandzia66
Film miał trafić do młodych ludzi - moim zdaniem nie trafił. Rozumieją go dzisiejsi czterdziesto - i pięćdziesięciolatkowie. We mnie wywołał duże emocje.