Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

toksyczna koleżank

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś doradziłby jak się pozbyć toksycznej kolezanki? Opiszę którto swoją sytuację. Poznałyśmy się dawno temu za czasów szkolnych, była to osoba bardzo zakompleksiona, trochę samotna, taka szara myszka. NIe wychodziła na imprezy, raczej typ kujona. Za każdym razem krytykowała koleżanki które lepiej wyglądają mają chłopaków itp. mówiące że nauka jest ważnejsza. Była złośliwa, obgadywała innych,często się obrażała, ale jakoś akceptowaliśmy ją w naszym towarzystwie. W czasie studiów zaczęła się odchudzać, chodziłyśmy razem biegać i trochę zbliżyłyśmy nasze relacje, jednak ona zawsze czuła się tą gorszą i przez to bywała bardzo złośliwa obgadywała jedne koleżanki z drugimi itp. Potrafiła skutecznie zepsuć atmosfere, ponieważ jest osobą zaborczą nie udawało jej się wytrwać w związku nigdy dłużej niż 2- 3 miesiące, zawsze chłopak miał już po kilku spotkaniach serdecznie dość takiej złośliwej osoby. Chodziłyśmy razem do jednego klubu tanecznego gdzie prowadzony był kurs tańca i ona tam skutecznie psuła atmosferę, obgadując m.in mnie, jednak ze względu na to że spotykała się tam z wieloma facetami - i żaden z nią nie wytrzymał to zrezygnowała z przychodzenia. Przez rok kontakt nam się urwał, a teraz ja znalazłam nową pasję i przez to że napisałam o tym na fb ona zaczęła przychodzić na nasze treningi. Co zrobić żeby takiej złośliwej fałszywej osoby się pozbyć? Nie chcę zeby zepsuła atmosferę w naszej grupie, chwilowo się podlizuje ale i tak wiem że jak tylko poczuje się pewniej zacznie mnie obgadywać, tak jak zawsez. Żałuje że litowałam się nad nią, zabierałam ja w różne miejsca, zeby nie czuła się samotna. Teraz mam za swoje, za to że chciałam wiele razy jej pomóc gdy innie się od niej odrwacali. Wiem że i tutaj ludzie poznali by się na niej jednak zapewne tak jak zawsze stałoby się tak jak już by skutecznie skłóciła innych. Nie lubię intrygować, ale jak pozbyc się z towarzystwa takiej wrednej, fałszywej koleżanki? Za każdym razem pomagałam jej , wyciągałam pomocną dłoń, ale wiem że ona zawsze bęzie fałszywa, dlatego już kolejny raz nie chcę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować