Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autorka9

wkładanie piąstek do buzi krztuszenie

Polecane posty

Gość gość autorka9

Szukałam wszędzie na forach takiego tematu i nic konkretnego nie znalazłam... Zapytam więc tutaj. Mój Maluszek od ok. 3 miesiąca wkłada sobie piąstkę do buzi i ją ssie. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie wpychał jej sobie najgłębiej jak się da i nie krztusił się. Dodatkowo jest wtedy też cały obśliniony (jego buźka, prześcieradło, pieluszka i inne rzeczy znajdujące się w pobliżu:) )Wasze dzieci też tak robiły? Dodam, że na pewno nie oznacza to tego, że jest głodny, ponieważ robi to zarówno przed jak i po jedzeniu - nie ma reguły. Ma teraz 4 miesiące

Gość gość
Normalne, moja tez czesto ma reke w buzi od trzeciego miesiaca. A teraz ma ponad 5 miesiecy i dalej. Zebow nie widac, slini sie jak mops i czasami - ale rzadko wsadzi sobie tak gleboko palce ze ma odruch wymiotny. Dziecko bada swoje cialo, przyzwyczaj sie to sie tak szybko nie skonczy. Polecam sliniaczki:-)

Gość gość autorka9
Dzięki za radę. Właśnie pomyślałam też, że mogą to być zęby, bo siostrze mojego męża wyszedł ząbek jak miała 3 m-ce (myślałam, że może to być genetyczne), ale żadnego zęba nie widać :)

Gość gość
U nas tak jak pisalam wyzej zaczelo sie w ok. 3 miesiaca i nadal zeba nie widac, takze nastaw sie na oczekiwanie raczej. Gdzies slyszalam ze wlasnie wtedy slinianki zaczynaja produkowac duze ilosci sliny i dziecko nie nadarza polykac, stad slinienie sie. Moja teraz co zlapie to do buzi, wszystko jest mokre, czasami sie dziwie ze od nadmiaru wilgoci na palcach nie robia sie jej ,,choinki":-)