Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

azs u dzecka, mleko roslinne kto daje

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 8 miesięcy, karmię piersią, ale chciałabym za miesiąc odstawić, czy któraś z Was karmiła mlekiem roślinnym? chodzi mi o kokosowe, migdałowe, ryżowe? jak dziec reagowały? czy wystarczy dawać mleka roślinne +zupy z mięsem, jaja itp. czy muszę mieć jakieś mleko "kupne" dla dzieci z azs?

Gość gość
hej wydaje mi się, że twoje dziecko jest za małe na takie mleko, lepiej przejść na formułę najpierw, ja dawałam swojemu nutramigenAA a w tej chwili ma 20 miesięcy i pije mleko owsiane z kartonu i dobrze je przyjął. poza tym mój ma też uczulenie na jajka więc to u nas odpada póki co.

Gość gośgfffffffffffffhć
Dokładnie, Nutramigen, a jak nie będzie chciało jeść (smak i zapach - przepraszam, ale przetworzonej treści żołądkowej), to dawaj kaszki ryżowe i pozostałe produkty żywieniowe, ewentualnie kapkę mleka bez laktozy, bo najczęściej chodzi o nietolerancję laktozy. A najlepsze jest Twoje mleko, więc dlaczego chcesz zrezygnować? Pewno ktoś Ci naopowiadał o biuście, kształcie, zwisaniu, no chyba, że chora jesteś, to rozumiem, bo leki by wtedy przeszły do pokarmu dziecka.