Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

azs u dzecka, mleko roslinne kto daje

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 8 miesięcy, karmię piersią, ale chciałabym za miesiąc odstawić, czy któraś z Was karmiła mlekiem roślinnym? chodzi mi o kokosowe, migdałowe, ryżowe? jak dziec reagowały? czy wystarczy dawać mleka roślinne +zupy z mięsem, jaja itp. czy muszę mieć jakieś mleko "kupne" dla dzieci z azs?

Gość gość
Ja podawalam mleko modyfikowane to 12 miesiaca, a potem krowie. Wiem co sie mowi i pisze o krowim mleku, ale jak przeczytalam sklad tzw "zdrowszych" alternatyw, czyli wlasnie mleka ryzowego i migdalowego, to mi mozg w poprzek stanal. Sama chemia, zageszczacze i konserwanty. Mleko sojowe odpadlo w przedbiegach, bo mam syna z AZS, a w soji jest duzo fitoestrogenow. Nie zauwazylam pogorszenia kondycji skory, ale moze dlatego, ze moj syn mleka nie lubi i je mleczne rzeczy naprawde rzadko. Jak juz, to ewentualnie owsianke na mleku.

Gość gość
tak ale ja chciałabym sama robić takie mleko, np migdałowe lub kokosowe, ryżowy kleik sama gotuję (ekologiczny ryż gotuję kilka godzin i przecedzam przez sito). interesuje mnie czy któraś mama robiła i podawała mleko migdałowe lub kokosowe.

Gość gość
?