Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwia sie ludzie ze nie chce drugiego dziecka

Polecane posty

Gość gość

PO oplaceniu rachunkow,jedzenia,chemii zostaje nam zaledwie 1600 na rozne wydatki. Czy to az taki luksus? Dla mnie bida z nedza. Nawet nas nie stac na wakacje. Wczoraj maz zaplacil 300 zl za zeba, karnet na basen 100 zl i juz 400 zl nie ma. A to dziecku trzeba kupic buty teraz na lato i kilka ubran. Do tego zblizaja sie urodziny tesciowej Kolezanka powiedziala ze jestem egoistka bo mam warunki, 3 pokoje i obydwoje mamy prace stala.

Gość gość
Jezeli nie czujecie sie stabilni finansowo to odradzam 2 dziecka

Gość gość
słuchaj koleżanki ona na pewno wie lepiej czego Ty potrzebujesz :) ale najlepiej posłuchaj mnie - ja Ci proponuję jeszcze 3 dzieci :)

Gość gość
Ludzie zawsze będą wiedzieli lepiej niż Ty. A koleżanka chyba z choinki się urwała, dzieciom trzeba zapewnić przyzwoity poziom życia, a nie da Bóg dzieci, da i na dzieci. Takie myślenie to było dobre 30 lat temu. My z mężem też pracujemy oboje, mamy mieszkanie (spłacone prawie) ale 2 pokoje z kuchnią, zarabiamy w sumie koło 4,5 - 5 tysięcy i gdzie tu drugie dziecko? Mamy się gnieść w dwupokojowym? Dopóki nie stać nas będzie na coś większego nie ma mowy!

Gość agbr
Drugie dziecko finansowo ciągnie w doł bardzo. O trzecim to nawet nie myślę. Tyle, ze rzeczywiście się lepiej chowają.

Masz rację autorko. W Twojej sytuacji egoizmem byłoby poczynanie kolejnego dziecka. Zresztą nawet gdybyście mieli większy dochód, a nie czułabyś się gotowa na kolejne dziecko, to koleżance nic do tego.