Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sroczka07

avent,tommee tippe a może coś innego????

Polecane posty

Gość sroczka07

Witam. Termin porodu mam za 5 tyg i zastanawiam się nad wyborem laktatora... po urodzeniu syna używałam Aventu było to 5 lat temu i teraz czytam opinie na ich temat i już sama nie wiem co wybrać... wiem ze będzie mi potrzeby i nie chce kupować pierwszego lepszego... myślałam o tommy tippe ale wszędzie piszą ze ma słabą siłe ssania... A butelki faktycznie już nie są takie dobre te z aventu jak kiedyś???? Proszę o opinie...

Gość gość
Ja korzystalam z medeli elektrycznego. U mnie super sie sprawdzil. Tylko cena niestety wysoka. W wiekszych miastach mozna odplatnie wypozyczyc te latkratory tylko dokupujesz sobie odzielnie elementy które maja kontakt z mlekiem.

Gość gość
tez polecam medele elektryczna, bardzo dobry laktator.

Gość gość
Też polecam medela, mam elektryczny swing. Jak cie przeraza cena to kup używany, a końcówki mozesz dokupić za 20 zl

Gość gość
mi sporo kolezanek polecalo wlasnie avent reczny, bo dostosowujesz sobie sile dociagania do wlasnych potrzeb i w razie klopotow z laktacja, to takie reczne pomagaja ja rozkrecic.

Gość gość
tez mialam avent i smialo moge polecic:)

Gość gość
Miałam niedawno Avent ręczny i u mnie się niestety sprawdził. Ale dlatego że używałam go co trzy godziny i miałam mało mleka. Nie pomógł mi rozkręcić laktacji. Później kupiliśmy używany Tufi spectra 3. Był lepszy. Fajnie że można było ściągać z dwóch piersi naraz. W nocy było to wybawieniem :) więc jeśli używać będziesz go sporadycznie to może być tego Aventu ręczny, ale jak chcesz ściągać non stop to ręka C***adnie ;) lepiej elektryczny

Gość gość
TT odradzam, mam taki i po pół godzinie pompowania ściągam 40 ml i mam odciski. Z butelek doradze dr Browns'. Stosuje od miesiąca raz dziennie do dokarmiania i jak narazie odpukać ale dzidzia ssie i piers i butle. Poza tym długo z niej pije, wiec musi trochę pracować by leciało mleko.

Gość gość
ja mialam laktator reczny i elektryczny avent, i przy tym elektrycznym to czulam sie jakby mi ktos przylaczyl dojarke:P niezbyt przyjemne uczucie, za to recznym szybko sprawnie to szlo i mi sie mega przydawal, raz dwa odciagnelam i mleczko na pozniej bylo, wiec mozna bylo na godzine, dwie z domu wybyc:P

Gość gość
Medela lub Lansinoh mają chyba najlepsze na rynku. Petit Terraillon i Beaba też mają bardzo dobre laktatory. A z tańszych możesz ewentualnie kupić Lovi.

Gość gość
tuffi spectra 3 elektryczny tez bardzo dobry