Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pielęgniarstwo vs dietetyka vs farmacja

Polecane posty

Gość gość

Hej, kobitki nadszedł czas że muszę składać już papiery na uczelnię. Który kierunek z podanych w temacie byście mi radziły? :) Biorę pod uwagę takie kryteria 1)po którym praca jest najprzyjemniejsza/najciekawsza 2)po którym najłatwiej znaleźć pracę 3)po którym się najwięcej zarabia Piszcie ;)

Gość pielęgniarka123
tylko nie pielęgniarstwo!!

Gość gość
farmacja tylko obawiam sie ze najwiecej nauki

Gość gość
A jesteś pielęgniarką? Jeśli tak to napisz mi coś o studiach, o pracy, o tym jak was traktują lekarze i jak pielęgniarki nawzajem się traktują...no i ogólnie czy rzeczywiście jest na oddziałach takie zapieprz, czy nie jest tak źle jak się mówi, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)

pielęgniarka z dyżurami pewnie zarobi więcej niż farmaceuta, który nie ma własnej apteki, ale praca jest beznadziejna. w życiu nie chciałabym być pielęgniarką. dietetyka- naprawdę śmieszne

Gość pielęgniarka 123
pielęgniarka z dyżurami zarobi więcej niż farmaceuta?? gdzie?? ja po 25 latach pracy na pełen etat, z dyżurami, w szpitalu w izbie przyjęć w dużym mieście na śląsku, mam dwa tysiące złotych.

moja koleżanka jest tuż po studiach i ma ponad 3 tys. zrobiła kurs i jest instrumentariuszką farmaceuci dostają ok. 2 tys. (nawet 1900)

Gość gość
pielęgniarka123 serio tak źle? :OO u mnie w Radomiu, znajoma pielęgniarka mojej mamy na oddziale na etacie zarabia 2500 netto, a farmaceuci niestety nie wiem ile...nie znam żadnego osobiście, ale słyszałam że po tych ustawach refundacyjnych w 2012 pogorszyły im się pensje..

Gość gość
nouvelle95 ale netto czy brutto? I w prywatne klinice pracuje czy w szpitalu państwowym? I w dużym mieście czy w mniejszym? To wszystko ma duże znaczenie :) A i nie wiesz może czy za kurs musiała sama zapłacić?

a nie przyszło Wam do głowy, że w żadnym praktycznie zawodzie pracodawca nie proponuje mieszkania za darmo, a dla farmaceutów w co drugiej ofercie pracy dają mieszkanie? Jeśli zarabiasz 5 tys. netto i nie masz wydatków na mieszkanie to żyjesz na fajnym poziomie. Żeby nie było podpieram się przykładem takiego ogłoszenia: http://www.farmacjapraca.pl/oferta/magister-farmacji/apteka-w-sochaczewie-zatrudni-magistra-farmacji-sochaczew . Nie ma co marudzić, trzeba zostać farmaceutą. I jeszcze jedna rzecz! Ta praca nie jest nudna!!!!!!!! Nie wymyślajcie.

Gość 7paniwiosna
Ja skończyłam pielęgniarstwo na Akademii Polonijnej w Częstochowie, chwalę sobie