Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karpacz

Polecane posty

Gość gość

kto był i poleca, doradźcie

Gość gość
Byłam i nie polecam, drożyzna jak c***j.

Gość gość
ja byłam i polecam ale co ci polecić?

Gość gość
co watro zobaczyć, chodzi mi głównie o górskie szlaki i jak z komunikacją bo wybieram się też do Szklarskiej Poręby a nigdy nie byłam w tym rejonie

Gość gość
polecam schronisko "samotnia" lub strzecha akademicka wyciagiem z bierutowic nie z samego Karpacza blisko do sniezki ojej mozna wszystko odszukac w necie :)

Gość gość
Bierutowice od ponad 25 lat nazywają się Karpacz Górny i są częścią Karpacza. Pozdrawiam Mieszkaniec

Gość gość
serio? :classic_cool: dla mnie zawsze beda bierutowicami przepraszam mieszkanca :classic_cool:

Gość gość
z tego co widzę w internecie to odległości są spore na szlakach a ile dni potrzeba żeby przejść przez te najciekawsze szlaki ?

Gość gość
chodzi mi o to, że wybieram się tylko na tydzień a chciałabym zobaczyć Karpacz i Szklarską Porębę

Gość Agawa13231
Karpacz jest całkiem przyjemny. Odleglosci mniejsze niz na szlakach w Zakopanem... Jedyny minus, ze jest tego dosc mało, tzn w 3-4 dni sie przejdzie wiekszosc szlaków jak ktos dobrze chodzi. Ludzi tez mniej niz w Tatrach, i to podstawowy plus, fajny klimat ma to miasteczko, duzo ładniejsze niz zakopane

Gość gość
to fajnie bo myślałam, że w tydzień tego nie przejdę w Tatrach też pięknie, ale chcę poznać coś nowego

Gość gość
szczerze polecam :) co prawda dawno tam nie bylam ale wspominam z przyjemnoscia i jakims sentymentem :) wlasnie "samotnia" to urokliwe miejsce stad pewnie moje nastawienie na tak szlakow trudnych nie ma za to widoki :) mieszkaniec powinien sam opisowo pokazac walory Karpacza a nie znikac pozdrawiam Bierutowce i swiatynie Vang

Gość gość
przeraża mnie tylko sam dojazd, bo jadę aż z Krakowa i jest dużo przesiadek na co traci się dużo czasu

Gość gość
Samotnia jest super, wiele szlaków jest b ładna. Warto sie przejsc jak najwiecej na samej grani, jest b długa trasa... Ja tak robiłam, ze wychodziłam dopiero o 14, i wtedy tylko na poczatku mijałam ludzi, o 17-18 byłam na szczycie np. Sniezka, i potem jak schodzilismy obojetnie jaka droga- zero ludzi, za to sliczne widoki, i po drodze zachód słońca. Tyle ze trzeba zabrac latarke, bo wtedy mozna nie zdazyc zejsc przed zachodem. Fajnie tez było w tym czarnym lesie na końcu, jak tylko swiecilismy latarami... Jedno co mnie wkurza, ze szybko wszystko zamykaja wieczorem, nieraz o 21 juz było cięzko zjesc pizze, a po 22 juz oprócz głupiej dyskoteki wszystko neiczynne..

Gość gość
a w Szklarskiej Porębie jest coś wartego uwagi?

Gość gość
Ja w Karpaczu byłam chyba 4 razy, a w Szklarskiej jeden raz. Ogólnie to krajobraz b podobny, na pewno warto sobie wyskoczyc choc raz do Szklarskiej, jest tam fajny wyciag, ale dosc drogi niestety. miasteczko ładne, chociaz wole Karpacz... W szklarskiej sa b ciekawe wodospady, a okolica identyczna jak w Karpaczu, bo to obok, takie przedłuzenie