Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

afera urodzinowa

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam do was pytanie odnośnie jednej kwestii. Jestem w 31 tc, a wkrótce mam urodziny. Ze względu na mój stan nie mam zwyczajnie ochoty na robienie imprezy - nawet takiej dla tzw. rodziny. Chodzę ciągle śpiąca, rozkojarzona i jakoś ostatnio polubiłam ciszę :) Ustaliłam z partnerem, że tego dnia jak pogoda pozwoli wybierzemy się na spacer i może jakieś lody. A generalnie podejdziemy do tematu urodzin w tym roku zupełnie bez emocji. Wkrótce powinny być najważniejsze urodziny bo mojego dziecka :) Do tej pory rok w rok robiłam normalne imprezy: grill, ciasto, piwo itp. Gdy powiedziałam o tym w domu to moja (skądinąd toksyczna matka ) zaczęła stosować szantaż emocjonalny. Gdy zobaczyła, że to nie działa na mnie - dowiedziałam się, że jestem dzikus i tacy ludzie jak ja źle kończą bo tylko na rodzinę można liczyć. Abstrahując od tego ostatniego to akurat na moją rodzinę nie mogłam jak dotąd liczyć, a miałam (niestety ) możliwość przekonania się o tym. Podejrzewam, że teraz przez miesiąc będę mieć w domu fochy i kwas o te urodziny. Ale nie chcę ustępować i zmuszać się do czegoś czego nie chcę. Rodzina mieszka w tym samym mieście - jeśli nagle tak wszyscy chcą dbać o stosunki rodzinne to można to zrobić o każdym miejscu i czasie. A nie czekać na urodziny, święta czy inne.

Gość gość
masz racje

Gość gość
Masz calkowita rację, to Twoje urodziny i Twój wybór jak je spędzisz. Nigdzie nie jest napisane że solenizant ma obowiązek zapraszac gości i ich obsługiwac, tym bardziej jak nie czuje sie na siłach. jak tak im zalezy, niech zrobią Ci impreze, Ty tylko przyjdziesz, będziesz siedziec****achniec:)

Gość gość
ja juz 8 lat nie kontaktuje sie ze swoimi rodzicami I tesciami, bo niestety sa toksyczni... I zyje, wreszcie :D

Gość lila tekila
nie daj sie.idz na spacer .lody i co tam jeszcze ci sie zachne:) nie otwieraj drzwi jak ktos bedzie pukal.

Spędź urodziny w taki sposób, na jaki tym masz ochotę, w końcu to Twoje święto, a nie wszystkich dookoła. Szczególnie, że jesteś w ciąży i nie powinnaś się takimi rzeczami denerwować. Powodzenia :)

Gość gość
pewnie jesteś ze śląska....bo tam urodziny traktuje się na równi z bożym narodzeniem czy wielkanocą :O.... współczuję...też bym nie robiła

Gość gość
Ja jestem ze Śląska i to nieprawda z tym obchodzeniem urodzin. Jak ktoś ma ochotę, to robi imprezę, jak chce to zaprasza tylko na ciastko i kawę. a jak ma ochotę to idzie na spacer i nie ma afery. U mnie w rodzinie akurat jest tak, że jak ktoś bliski ma urodziny to zazwyczaj jest organizowana kolacja, ale jak z jakichś powodów nie jest organizowana taka kolacja to solenizantowi (czy jubilatowi? Nigdy nie wiem :P) składa się życzenia i daje skromny prezent i tyle. Autorko, Twoje święto i Twój wybór. Nie przejmuj się, normalne osoby rozumieją takie proste sprawy. Wszystkiego najlepszego Ci życzę, no i szczęśliwego rozwiązania :)

Gość gość
Naprawdę na śląsku tak jest?ale debile:O

Gość gość
Nie, nie jest Tak naprawdę. Sam jestes debilem.

Gość gość
Ślązacy to czuby.Znałam kilku i mam nadzieję,że już nigdy w życiu nie poznam osobiście żadnego:O oni są jakby nie z tej planety.