Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Galopada mysli...

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie...ostatnio zdarza mi się dosyć często, że nie mogę zasnąć przez galopadę myśli. Straszne jest to czego doświadczam, zamykam oczy i chce spać a tu atakują mnie przeróżne myśli, obrazy...to wszystko zmienia się z predkością światła , nie potrafię zliczyć ile myśli mam np. na minutę. Nie wiem jak mam wam to opisać...to nie sa myśli dotyczące tego co się wydarzyło w ciągu dnia jak np. dziecku się zdarza podczas zasypiania, ze przewija mu się film z całego dnia. Mnie atakują myśli rozmaite, wydarzenia z przeszłości tez ale to wszystko jest takie wymieszane i straszne. Np. myślę o czymś co dzisiaj robiłam czy o tym co tam mam zaplanowane a tu pcha mi się jakieś wyobrażenie, że np. moje dziecko wpada pod samochód, zaraz potem cos zupełnie banalnego np. jakiej farby użyc do pomalowania kuchni , i znów, że dzieje się cos strasznego np. że pali mi się dom albo że jest wojna i oddzielają mnie od dzieci, zabierają do jakiegoś obozu, następnie cos w miarę pozytywnego i tak w kółko. Częsciej sa to negatywne, jakies straszne myśli, którym towarzyszą obrazy. Cięzko to opisać, bywa że mecze się tak całą noc, bezskutecznie nakierowując moje myśli na cos pozytywnego. czasem już z braku sił zaczynam się modlić do Boga, żeby zabrał ode mnie te wszystkie myśli i pozwolił się wyciszyć. Rano wstaje wyczerpana. Zaczynam się zastanawiać czy to nie jest jakiś rodzaj schizofrenii? Czy ktoś z was tez tak miewa?

Gość gość
trzeba zgłosic sie do psychiatry. to ważne i pisze poważnie.

Gość gość
Serio? nastraszyłeś mnie, dlaczego?

Gość gość
ponieważ gonitwa mysli przed snem uniemożliwiająca zaśnięcie występuje w psychozach, depresjach. nie bój się i nie wpadaj w większa panikę, tylko zarejestruj sie do PZP i idź. da ci leki i przejdzie.