Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fraises95

Ginekolog Krakó pierwszy raz

Polecane posty

Gość fraises95

Chciałabym po raz pierwszy wybrać się do lekarza ginekologa. Mam 19 lat, żadnych niepokojących objawów, no może czasem okres mi się przesuwa o zaledwie 3-4 dni. Najzwyczajniej w świecie chciałabym sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Czy któraś z Was mogłaby mi polecić ginekologa w Krakowie, najlepiej okolice Ruczaju, który przyjmuje w ramach nfz?I co najważniejsze - wchodzi się o godzinie na którą się umówiłaś. Macie jakieś doświadczenia z Kliniką Krakowską na ulicy Zachodniej? Jestem osobą, która nie rozpoczęła jeszcze współżycia, zatem mam pytanie - czy ginekolog zawsze bada wtedy przez o***t? W jakiej pozycji się wtedy leży?

Gość gość
Nie polecę, bo mieszkam poza, ale co do badania to zwykle lekarz bada przez pupę. Nie ma się czego obawiać, zwykle starają się uczynić ten moment niekrępującym. Leży się na plecach, z nogami na bok :)

Gość gość
tak prawdę mówiąc nie jest Ci potrzebna aż tak ta wizyta bo jeszcze nie współżyjesz masz regularne miesiaczki a takie opóźnienia 3 czy 4 dni jak powiedziałam lekarce to nic takiego. No i to badanie przez o***t jednak nie polecam. Ja bym zaczekała

Gość fraises95
Hmm...wszędzie piszą , że pierwsza wizyta powinna mieć miejsce około 18 roku życia. Badanie przedo******cze bym przeżyła, ale ciekawi mnie czy zawsze się je wykonuje.

Gość gość
nie ma czego się bać, ja na pierwszą wizytę też jako dziewica wybrałam sie do dr Totko w ultragenie. Bardzo dobrze tą wizytę wspominam bo dzięki podejściu lekarki teraz już nie mam problemów z wizytami u ginekologa. Nie stresuję się. Najważniejsze to dobry lekarz

Gość zainteresowana212
a jak z terminami do tej lekarki?

Gość gość
trzeba dzownić, z tego co wiem to chyba internetowo też można się do nich umawiać. Ja jakoś zawsze trafiam tak, że pani doktor jest wolna wtedy kiedy potrzebuję ;) ale umawiam się z odpowiednim wyprzedzeniem