Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Labek15

Problem sąsiedzi i mój pies

Polecane posty

Gość Labek15

Czy ktoś jest w stanie mi coś doradzić bo jestem zdruzgotana:( Dziś odkryłam że moi sąsiedzi którzy nienawidzą mojej rodziny rzucają mojemu psu jedzenie - nie zdrowe jedzenie! na podwórku znalazłam kromkę chleba grubo posmarowaną smalcem, i to nie pierwszy raz. Mój pies często coś znajduje na podwórku po czym z tym ucieka i je a ja nawet nie zdąże zauważyć co to jest. Pies jest rasy labrador i przez ostatnie miesiące bardzo przytył choć jest niejadkiem i w domu ****ardzo mało, dlatego szukałam powodu dlaczego tak przytyła i odkryłam coś takiego:( Nie wiem co robić czy mogę gdzieś to zgłosić? To już nie są żarty pies ma naprawde sporą nadwagę, boję się że kiedyś ją otrują, albo że na coś zachoruje. Jak do nich pójdę i im coś powiem to wyprą się wszystkiego, jak mogę postępować w tej sytuacji?

Gość gość
pozbyć się psa, pewnie śmierdzi i szczeka niemiłosiernie!

Gość gość
zgniłe jedzenie dla psów nie robi żadnej różnicy, mają inne żoładki niż ludzie zaś otyłość może być spowodowana zbyt częstym karmieniem delikwenta

Gość gość
Ale to jest twoje prywatne podwórko, czy wspólne?

Gość Labek15
Moje prywatne podworko oni mieszkaja przez plot ze mna

Gość Labek15
pies jest karmiony dwa razy dziennie z czego nie zjada zbyt wiele bo jest bardzo wybredny wiec to napewno nie moja wina ze ma nadwage, teraz jestem pewna ze sasiedzi to robia specjalnie zeby ja utuczyc bo oni bardzo czesto robia mi i mojej rodzinie na zlosc. Mam tylko nadzieje ze to co jej dawali nie zaszkodzi jej w przyszlosci i ze nie bedzie miala chorych stawow, a teraz postaram sie jej pilnowac i ogladac podworko czy znowu cos nie rzucili

Gość gość
zgłoś to na policja jako łamanie ustawy o znęcaniu się nad zwierzętami.

Gość gość
Jaka policja ??? Myślę, że jesteś przewrażliwiona. Pies dawniej jadał wszystko a nie tylko suchą karmę z reklamy w tv i gatunek przetrwał. Ludzie nie uosabiajmy zwierząt :( Pies to pies. Nie człowiek. To raz. A dwa to Przytył??? TO może masz za małe podwórko dla takiej rasy jak labrador ? On musi się wybiegać a nie w kącie leżeć. Ocknij się dziewczyno. Gruby pies to nie wina sąsiadów którzy raz na jakiś czas rzucą psu kromkę chleba która np. spadała na ziemię dziecku.