Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natsxo

Rozstępy i blizny potrądzikowe

Polecane posty

Witam serdecznie, chciałam się zapytać, czy któraś z Was stosowała któryś z kremów wypisanych poniżej przeciwko bliznom potrądzikowym i rozstępom? Chcę wybrać któryś z nich, nie chcę innych. Mam nadzieję, że któraś z Was się wypowie :) 1. Alcepalan 2. Cepan 3. Tointex 4. Alantavit Bardzo proszę o odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie. Przypomnę - blizny potrądzikowe i rozstępy (fioletowe, nie białe, więc są "świeże")

Z tych to chyba Alcepalan jest najlepszy. Ewentualnie Cepan, ale jego skład jest prawie identyczny co alcepalan i podobno gorszy...

W sumie podpinam się, sama walczę z rozstępami i mam dziury na twarzy :P

Ewka - WIELKIE DZIĘKI :D Wyszłabym na głupią, sama sobie pisząc posty...

No kurde! Pół godziny i tylko jedna osoba odpowiedziała? No nie wierze.

Gość gość
stosowałam cepan i moim zdaniem g***o daje. Śmierdzi strasznie i mnie troszkę zapchał. Z resztą tego typu preparaty są zbyt słabe by naprawić takie poważne uszkodzenia skóry jak rozstępy. Na twoim miejscu przeszłabym się do lekarza po receptę na atrederm i stosowała go na rozstępy (nie wolno w trakcie kuracji i miesiąc po wystawiać skóry na promienie słoneczne!!!). A zimą zrobiła nim kurację na twarz (i tak trzeba unikać bywania na słońcu plus filtr 50 każdego dnia obowiązkowo!).

Cepan stosowała moja kol. i podobno nie działa również... zatem o nim należy zapomnieć. Pozostały jeszcze te trzy. A co do lekarza, to moje rozstępy nie są aż tak duże i stare, żeby się tam wybierać.

tak trochę czytałam, to chyba tointex nie jest taki dobry również

Gość gość
Powiem tak: rozstępy powstają w skórze wlaściwej więc żaden z proponowanych przez ciebie preparatów NIE ZADZIAŁA bo ma za słabe substancje czynne. Jeśli chcesz naprawdę coś zrobić to do wyboru masz jedynie preparaty na receptę, bo one mają tak silne składniki, że "przebiją się" do skóry właściwej i pobudzą skórę do regeneracji (i dlatego są na recepte). A proponowane przez ciebie produkty jak już wspomniałam ani rozstępów ani blizn nie wyleczą. Działają jedynie powierzchownie przez co będą złuszczać jedynie zewnętrzną warstwę naskórka co da jakiś tam efekt (minimalny) ale nie oczekuj, że pozbędziesz się problemu lub w dużej mierze go zniwelujesz. W moim przypadku cepan nie działał nawet powierzchniowo i zamiast ograniczyć wypryski to wyskakiwały mi dodatkowe ;). ps. ostatecznie zostaje laser ale jak wiemy to kupa pieniędzy.