Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy autyzm da się wyleczyc

Polecane posty

Gość gość

czy takie dzieci jak np. idą do szkoly to funkcjonują normalnie?? jak zachowują sięjako dorosli?????

Gość autygosc
Autyzm jest nieuleczalny, to jak funkcjonuja dzieci autystyczne w przyszlosci zalezy od stopnia uposledzenia i od terapii, autyzm moze byc gleboki albo wysokofunkcjionujacy ale zawsze jest, tylko profesjonalna opieka doswiadczonych terapeutow moze poprawic funkcjonowanie spoleczne tych dzieci.

Gość gość
Terapie naciaganie kasy, dobra szkola i rodzina wystarczy i oczywiscie zalezy jaki jest stopien uposledzenia. Mieszkam w anglii i pediatra zaznaczyla ze platne terapie to naciagnie portwela i tyle. Wszystko zalezy od rzeczy wczesniej wspomianych. W polsce terapia to moda. Wiem co mowie bo mam dziecko z autyzmem

Gość gość
a terapia jest wlasnie konkretna szkola i cwiczenia rodzica z dzieckiem oraz dobra rodzina i otoczenie. Nie platne naciaganie rodzica

Gość autygosc
Mam syna z autyzmem, pracuje z nim sama w domu pod kierunkiem specjalistow, dodatkowo ma zajecia z terapetami, scisla diete bm, bg, bc i duzo milosci. Uwazam, ze dobra terapia to taka, ktora przynosi efekty. Ja nie narzekam.

Gość Michał P
Ciężko mówić o leczeniu autyzmu, bo autyzm nie jest chorobą. To zespół zaburzeń, których nie da się pozbyć, ale można uczyć dziecko jak funkcjonować w społeczeństwie i ograniczyć ich wpływ w dorosłym życiu. Dzieci z autyzmem zazwyczaj mają problemy z komunikacją, odczytywaniem emocji czy myśleniem abstrakcyjnym. Terapia polega na ciągłej pracy z dzieckiem, zarówno podczas sesji ze specjalistą, jak i w domu/szkole/podwórku. Jestem wolontariuszem i z doświadczenia wiem, że świetnie sprawdzają się gry edukacyjne. Nie chcę robić tu nikomu reklamy, więc nie podam żadnej nazwy, ale jak wpiszesz w wyszukiwarkę "gry dla dzieci z autyzmem" to na pewno coś znajdziesz.

Gość gość
nie, autyzm jest nieuleczalny jednak z wiekiem się zmienia, wielu autystów żyje wśród "nas" ja, mój mąż, moje dziecko, na pierwszy rzut oka nikt by nas nie posądzał o autyzm, jednak jesteśmy inni, mamy swój świat i nie pasujemy do świata "trendy" dlatego jesteśmy raczej z boku społeczeństwa, nie mamy znajomych, rodziny, przyjaciół, dajemy sobie radę na tyle na ile sami potrafimy, czasem słyszę że jesteśmy ofiarami losu, nieudacznikami itp. mam to w nosie, żyję tak jak mi odpowiada, owszem doskwiera że nie potrafimy być w grupie ale cóż takie życie :) mój syn ma mnóstwo terapii z NFZ które uważam za śmieszne, oczywiście że coś tam dają ale to są zajęcia przereklamowane, a obecna moda napędza machinę tworzenia kolejnych dziwacznych terapii tylko z uwagi na kasę, bo czym jest dogoterapia? każdy może sobie kupić, przygarnąć psa do domu i będzie mieć 24/24 dogoterapię itd...

Gość gość
do gościa wyżej skąd wiesz , że masz autyzm czy zostałaś zdiagnozowana? czy dlatego, że jesteś antyspołeczna nazywasz się autystą? Ja też stronie od ludzi, chociaż zawsze miałam małe grono znajomych to raczej zamykam się w swoim świecie, nie potrzebuje przyjaciół. Wystarcz mi mój mąż i syn. Mój 3 letni syn ma autyzm. Od 6 miesięcy ma terapie SI, behawioralną, logopedyczną, do tego dietę. Efekty jakieś są chociaż szału nie ma. Tak jak potrafię pracuje z nim w domu, pokazuje świat. Boje się o jego przyszłość, czy będzie w stanie normalnie funkcjonować.

Gość Farta
Autyzm to niestety choroba na całe życie, nie da się z niej wyleczyć. Ale można jakoś minimalizować złe skutki, głównie przez przemyślaną terapię. Myśmy z mężem ostatnio odkryli taką stronę - www.mamswojswiat.pl . Tu mają specjalistyczne ćwiczenia multimedialne, które można wykorzystać do pracy z dzieckiem w domu. Rozwijają możliwości komunikacyjne i pomagają w rozumieniu podstawowych emocji.

Gość gość
zalezy jaki autyzm jesli autyzm poszczepienny to da sie w duzej mierze go wyleczyc poniewaz powstaje on na drodze zatrucia szczepionka trzeba tylko znalezc dobrego naturoterapeute.

Gość gość
gościu powyżej...jasne, ty się lecz...może u ciebie , co da..jak wcześniej pisano..autyzmu nie można wyleczyć...

Gość gość
każdy może sobie kupić, przygarnąć psa do domu i będzie mieć 24/24 dogoterapię itd... xxxx Najpierw dowiedz się co to jest dogoterapia a potem opowiafaj. Nie każdy pies nadaje się do terapii. Zajmuję się szkoleniem psów i dogoterapią od kilku lat. Pracuję z dziećmi autystycznymi. Są efekty.

Gość DorotaDorota13
Natknęłam się na ciekawe informacje w internecie. Za GMO, za szczepionkami i innym złem stoją iluminaci (czyli wyznawcy szatana). Zależy im, żeby na świecie było dużo chorób. Przemysł muzyczny, filmy już też mają przejęty. Wystarczy iść do kina (np. minionki są ze studia "Illumination Entertainment". Ale i inne bajki. Filmy Disneya też są z nimi powiązane. Dzieci absolutnie tego nie powinny oglądać. Są tam poprzeplatane złe rzeczy, które działają na podświadomosć dziecka. Rodzice tego nie widzą. Poczytajcie o iluminatach w internecie. Po drugie powinno się codziennie dziecko błogosławić, pokarmy, leki, przedmioty przynoszone ze sklepu itp. ponieważ GMO jest w wielu produktach, są rzeczy, na które są rzucone różne zaklęcia itp. Po trzecie błogosławcie dziecko, błogosławcie jego rozwój, błogosławcie jego mowę, błogosławcie jego zachowanie itp. - co Wam przyjdzie do głowy (codziennie) Po czwarte ciekawa sprawa to taka, że soda oczyszczona też podobno działa na wiele chorób i na candida (poczytajcie w intenecie). Nie trzeba drogich leków (Szklanka wody gorąca + miód + 1 łyżeczka sody oczyszczonej). Jest opinia nawet, że na raka również - jest kilka takich stron co to podaje w internecie np. https://prenumeruj.forumakademickie.pl/fa/2012/06/soda-na-raka/

Gość gość
o matko, naprawde takie nawiedzione osoby jak dorota dorota istnieja? I nawet soda oczyszczona im nie pomogla? :)

Gość gość
O jaaaaaa...całe szczęście, że nie oglądałam minionków!

Gość gość
Z jedna rzecza jest racja- soda oczyszczona zabija grzyby na skorze. Mam grzywacza chinskiego bez wlosow i jak robi mu sie grzyb na skorze teraz jak jest stary to na platek waty polewam rozpuszczona sode i przykladam po kilkanascie minut i zaraz znika problem.

Gość gość
IE da się ×D

Gość DorotaDorota13
Na takich jak Pan/-i żerują właśnie iluminaci i na braku Pana/-i wiedzy. Zrobi Pan/-i jak chce. Każdy ma wolną wolę. Ale polecam też przy okazji obejrzeć film "War room - siła modlitwy". Ponadto chciałabym zauważyć, że wyśmiewanie jest chyba nie na miejscu.

Gość DorotaDorota13
Co do sody to nie wiem czy ona działa. Podałam tylko ciekawostkę, którą znalazłam w internecie. Na pewno nie można jej stosować przez długi czas. Czy to działa? Nie wiem. Na pewno modlitwa działa. Polecam to. Staram się często błogosławić dzieci i codziennie się za nie modlę. Moje dzieci są zdrowe, małżeństwo też i moja rodzina. Może to komuś pomoże.

Gość DorotaDorota13
Już niedługo do kin ma wejść nowy film iluminatów - „Grinch”. Przestrzegam! Zapewne, jak to zwykle bywa, będzie kolejka do kina na to. Reklamują film gdzie się da. Radzę trzymać dzieci od filmów tego producenta z daleka.