Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

globulki dopochwowe pytanie

Polecane posty

Gość gość

Mam obawy że mam jakieś zakażenie bakteryjne lub grzybicze ale wstydzę się iść do ginekologa już od bardzo długiego czasu zwlekam.Czytałam na różnych forach o różnych globulkach ale stosuje się je dopochwowo a ja jestem dziewicą i nawet nie wiem jak taką zaaplikować aby nie naruszyć błony dziewiczej. Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Idź do lekarza, ale jeśli aż tak bardzo się wstydzisz to kup w aptece Vagical czy Gyntimę. Wkłądaj powoli, lekko zwilżone wodą .Nie obawiaj się naruszenia błony dziewiczej - zresztą czy ona jest taka ważna?

Gość gość
sluchaj ja zwlekalam do 25 roku życia z ginekologiem bo się wstydzilam. Ale zmusiło mnie bardzo ostre i bolesne zapalenie (teraz z perspektywy czasu wiem ze dobrze się stało bo bym dalej zwlekała).A te wszystkie środki bez recepty kiedys stosowalam nigdy nic tak naprawdę na dłuższa metę nie pomóglo. Lepiej serio idź do ginekologa. 15 minut i po sprawie. Także nie bój się popytaj znajomych o jakaś fajna ginekolog.

Gość gość
nie sądzę że globulką można naruszyć błonę dziewiczą, poza tym w większości przypadków nie jest to zupełnie "zamknięta" błona a tylko jakby pierścień.Niczego więc sobie nie naruszysz. Nie wiem jakie masz objawy ale jeśli swędznie/pieczenie to możesz zastosować maść clotrimazolum oraz dopochwowo invag/bez względu na objawy/. Ale do lekarza idź tak czy inaczej-po co się męczyć????