Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka PE

Bardzo poważne problemy jelitowe

Polecane posty

Gość Agnieszka PE

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu zmagam się z dość poważnymi problemami. 2 lata temu podjęłam leczenie zębów u nowej stomatolog. NIestety dentystka doprowadziła mnie do zgorzeli, kanałowego leczenia itp. W efekcie brałam dosc często antybiotyki. W trakcie takiej antybiotykoterapii mialam dosc silna biegunke, ktorej nie mogłam niczym wyleczyc. Trwała ok. 3 tygodni. Dokładnie za rok znów przydarzyła mi się biegunka, rownie silna i długa.Dodatkowo bolał mnie żołądek.Zostałam skierowana na USG, przeprowadziłam badania laboratoryjne. Wszystko było porządku. Po kilku miesiącach,w trakcie przeprowadzki miałam znów ogromną biegunkę,po której zauważyłam na papierze krew- dość jasną. Na koniec wydalałam jedynie śluz z krwią. Towarzyszyły mi nudności, osłabienie i gorączka. Przyznam szczerze, ze w tym czasie zażywałam ogromne ilości kropli żołądkowych. Czy możliwe jest, że je przedawkowałam?Otrzymałam skierowanie do chirurga-przeprowadzono mi rektoskopię, która jednak nic nie wykazała. W między czasie, miałam atopowe zapalenie skóry, dowiedziałam się także o niedoczynności tarczycy. Alergolog zasugerował alergię, nietolerancję pokarmową. Żołądek bolał nadal- wykonano mi zatem gastroskopię, która wykazała jedynie refluks. Otrzymałam leki, które rozwiązały problem. Zupełnie niedawno, po dość dużym stresie miałam jednodnorazową biegunkę i znów pojawiła się krew. Następnie miałam zaparcia, którym także towarzyszyła krew. Zgłosiłam się do proktologa- 5 lipca mam mieć kolonoskopię. Lekarz zasugerował zapalenie jelit. Przyznam szczerze, ze bardzo zmartwiłam się. W jednym czasie tak wiele dolegliwości, czy są to objawy jednego schorzenia, czy może szereg różnych chorób.Bardzo martwię się, ze to rzeczywiście CU, lub choroba Crohna. Aha- charakterystyczne jest to, ze zawsze przy pojawieniu sie krwi-czuje takie pieczenie, po prostu czuję przechodzacy stolec i wiem ,ze pojawi się krew. Zastanawiam się w ogóle, czy wszystkie te biegunki, ktore miały miejsce w ciągu tych dwóch lat łączyć ze sobą, czy byly to zwykle infekcje ukł. pokarmowego. Bardzo proszę o pomoc, bo umieram ze strachu.

Gość gość
Antybiotykami zabiłaś wszystkie swoje dobre bakterie dlatego masz biegunki musisz uzupełnić dobre bakterie najlepiej domowymi jogurtami dr n. med. Jadwigi Kempisty poczytaj o tym na jej stronie leczeniezywieniem.pl i zobacz z nią wywiady na youtube przebadaj się na pasożyty krew może być z hemoroidów jak oddajesz stolec to pęka i czujesz pieczenie i pojawia się jasna krew uzupełnij te bakterie jogurtami i kefirami i postaraj się o większość ilość ruchu by zwiększyć krążenie krwi i zniwelować hemoroidy

Gość Agnieszka PE
Miałam przeprowadzone badanie na pasozyty. Nic nie wykryto. Po jogurtach niestety czuje sie jeszcze gorzej-ogolnie unikam obecnie nabialu. Zapomnialam jeszcze dodac, ze bardzo czesto mialam infekcje oddechowe. Lekarz twierdzil, iz jest to alergia. Byl to ogolnie katar, kaszel. Czy mozliwa jest grzybica ukladu pokarmowego? Czy mogla ona doprowadzic do wrzodziejacego jelita?

Gość rabulowa
u mnie stwierdzono Helusia (helicobacter) ;-) zawsze objawy pojawiają się jesienią i wiosną (teraz znowu obudził się do życia) co do tej krwi to powiem Ci o moim przypadku. Zawsze miałam tak, że wypróżniam się co 3-4 dni taki mój urok :-) bywało tak, że przy zatwardzeniu pojawiałą się krew, zawsze po załatwieniu. Pewnego razu odkryłam przyczyne, poczułam jakby pieczenie. No więc wzięłam umyłam się wzięłam lusterko i delikatnie zaczęłam oglądać swój o***t. Naciągaałm delikatnie skóre przy samym odbycie i zobaczyłam dość głębokie pęknięcie, które się nie goiło ponieważ każde załatwianie powodowało naruszenie

Zrób gastroskopiè zołądka i dwunastnicy. Odstaw nabiał, a szczególnie jogurty, zakwasilas organizm. Moze przestalas tolerowac produkty mleczne, stąd biegunki.

Gość gość
musisz zmienić dietę, uzupełnić te zdrowe bakterie np. probiotykami jeść kiszonki: kwaszoną kapustę, ogórki kwaszone dużo jarzyn, owoców no i unikać antybiotyków jedź śliwki i staraj się o regularne wypróżnienia pewnie masz hemoroidy lub wrzody żołądka

Gość miecio 2
Na helicobacter pomocny jest specyfik o nazwie hericjum stosuje go na wrzody żołądka w okresie jesienno zimowym dają się mocno poznać. Biorę go 3 tygodnie widzę poprawę więc mogę polecić .

Gość gość
Też stosuje muszę przyznać że są efekty kończę opakowanie , czekam na następne już zamówione w sklepie internetowym prostoznatury

Gość gość
Ja po nadmiarze antybiotyków miałam rzekomobłoniaste zapalenie jelit. Leczy się tylko jednym lekiem - wankomycyną. Zapytaj lekarza.