Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelajda56

prezenie sie niemowlaka

Polecane posty

Gość ewelajda56

witam.moj 3miesieczny synek od kilku dni dziwnie sie prezy.niewiem czy go boli brzuszek czy sa to zwdecia czym to moze byc spowodowane a wyglada to tak ze np ladnie sobie gaworzyba w pewnym momencie nagle sie naprezy placze caly jest sztywniutki i za chwile go poszvza.nie jest to po jedzeniu czy w jego trakcie i zdatza sie to kilka razy w ciagu dnia.brzuszek czesto mu asuje nie ma twardego.karmie mm.kupka jest raz dziennie.przepradzam ze chaotycznie pisze ale yrzymam malego na rekach.w poniedzialek zadzwonie do lekarki ale chcialam sie dowiedziec czy ktoras mama tak miala.co to moze byc?bardzo sie martwie to moje pierwsze dziecko.czy slusznie sie niepokoje

Gość gość
ale niewyraznie napisalam.ale moze ktos mnie zrozumie.z gory dziekuje

Gość gość
sama niewiem bo podobno kolki sa o stalej porze i taki atak kolki trwa dosc dlugo przynajmniej tak mi tlumaczono a to jest o roznych porach dnia.piprezy sie poplacze po kilku minutach przechodzi.

Gość gość
moj syn mial to samo,polozna powiedziala mize to oznacza ze poprostu dziecko rosnie

Gość gość
no o tym bym nie pomyslala ze dziecko rosnie a tez przy tym plakal?

Gość gość
poplakiwal i stekala, myslalm ze przez kupke bo byl na kp i robil jedna na 2 dni, ale polozna byla to powiedziala ze to normalne i ze dziecko rosnie, teraz moja znajoma ma corecka ma 7 tyg i robi dokladnei to samo, na wizycie patronazowej uslyszla to co ja ,dziecko rosnie

Gość gość
Może to mieć związek z zaparciami. Jaką dziecko robi kupkę? U mojego syna tak było, że przychodził taki chwilowy atak, po czym po kilku sekundach ustępował, pogłębiało się to z tygodnia na tydzień. Zmieniłam mleko. Przeszło jak ręką odjął.

nasza niunia nie miala kolek ale na poczatku bolal ja brzuszek. z tego co wiem to w laladku sie jeszcze wszystko tam normuje i dlatego takie bole. dawalam jej kilka kropelek espumisanu dla dzieci. po nim miala gazy wiec pomagalo.

Gość gość
kupke robi taka konsystencji plasteliny od kiedy jest na humanie 1plus jest to mleczko zageszczone dla glodomorkow.przeszlismy juz 6 mlek i na to najlepiej idzie przeszlismy wszystkie bebilony oprocz pepti.daje mu espymisan herbatke koperkowa i delicol a na jakim mleku byliscie?

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

moze to wina mleka. moja byla na piersi i na poczatku tak jak wczesniej napisalam tez ja bolal brzuszek ale 3 mies to dlugo... biedny ten twoj synek..

Gość gość
No właśnie mój miał taką "twardą" kupkę. Też dopajałam go herbatką, wodą, ale to niewiele dawało, a problem tak jak pisałam zaczął się pogłębiać. Mleko zmieniliśmy z NAN (które ma opinię kiepskiego i często kiepsko przyswajalnego, o czym dowiedziałam się już później) na Enfamil i naprawdę przeszły mu te ataki już pierwszego dnia.

Gość gość
to moze wsumie niepotrzebnie sie niepokoje.ale wiecie chyba kazda mama na poczatky niewie co i jak a wystradzylam sie tego prezenia bo az go wysztywni i niemoge go w zaden spisob uspijoic po kilku sekundach samo przechodzi.

Gość gość
a ja wlasnie boje sie zmuenic mleko bo tylko to jest zageszczone stosujemy je od miesiaca bo maly sue wczesniej nie najadal.potrafil zjesc 120 co godzine ciagle byl glidny i pi kazdym karmueniy byla kupka.a ewentualnie od kiedy mozna troszke zagescic mleczko gdtbym zdecydowala sie zmienic?synek ma 13 tyg

Gość gość
Powoli możesz zagęszczać mleko kaszką ryżową ( z Bobovity na przykład), tylko na początek jedną lub dwiema miarkami. Są kaszki od 4 m-ca, więc teoretycznie Twój synek już może (bo nie liczy się skończony, tylko rozpoczęty m-c)

Gość gość
dzieki bardzo bo wlasnie zastanawialam sie czy liczy sie rozpoczety cdy skonczony miesiac.wiec moze po skonsultowaniem z lekarka zmienilabym mleko a delikatnie zageszczala tymbardziej ze jest przyzwyczajony do zageszvzonego mleka.

Gość gość
Spróbuj, tylko na początek niewiele tej kaszki i może też nie każdą porcję- bo nie wiadomo, czy zaparcia się nie pogłębią. Powodzenia!