Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie polecacie kosmetyki dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o firme i co konkretnie potrzeba:-)

Gość gość
Wiem, że zaraz zostanę zjechana ale ja odradzam kosmetyki Oilatum i inne tego typu emolienty. I mówię to z perspektywy czasu ponieważ używałam ich od pierwszych tygodni życia syna. Oczywiście skóra była piękna ale tylko podczas stosowania tych kosmetyków. Jak tylko się je odstawi skóra będzie sucha. Mój syn ma już 6 lat i nadal zmagamy się z suchą skórę. Oilatum to silne kosmetyki dla poważniejszych schorzeń skórnych a nie dla maluszków. Zastanówcie się dwa razy mamy zanim sięgniecie po te kosmetyki, bo jednak skóra takiego maluszka nie wymaga tak silnego nawilżenia. Za 2 miesiące przywitam na świecie drugie dziecko i już na pewno nie popełnię tego błędu drugi raz. Stawiam tym razem na olejek migdałowy.

Gość gość
Ja uzywam mydelka i oliwke

Gość gość
A ja właśnie zaczęłam od emolientów i nie żałuję. Dopiero potem kupiłam jeden kosmetyk z Nivea i syna wysypało, wyszło azs. Cieszyłam się ze nie kupiłam odrazu całej serii Nivea bo wszystko poszło by do kosza albo ja bym musiała to zużyć aby się nie zmarnowało.

Gość gość
bepanthen do pupy ale jest drogi ja polecam linomag z cynkiem masc w pudeleczku kosztuje 10 zl a jest super lagodzi wszelkie podraznienia i chroni pupe,jak kolezanka wyzej napisala oilatum ale tylko do skory podraznionej zaczerwienionej ja akurat musialam kupic bo synek byl przenoszony i mial bardzo czerwona skore,krem nivea baby do ciala lub oliwka albo linomag tez sa super,aha i polecam podmywac maluszka woda a nie chusteczkami aby uniknac odparzen,wyobrazcie sobie ciagle podcierac dooope chusteczkami nawilzanymi,w szpitalu niestety mialam chusteczki i odparzylam dupinke synkowi ale w domu poradzilismy sobie w ciagu tygodnia dzieki wodzie i masci linomag.

Gość gość
U nas tez oiilatum sie sprawdza z tym ze córa ma AZS i po pierwszej kąpieli byla wysypana ze szok ( używałam J&J) teraz juz zaczniemy od oilatum plyn+krem+mydlo

Gość gość
Ja używam do pupy sudocrem, a do ciała od małego używam Johnsons bardzo ładnie pachnie, super się wchłania, i dobrze nawilża, mojego syna nie uczulały te kosmetyki.

Gość gość
My polecamy całą serie ziajka , plyn natłuszczający , balsam i kem do pupy, tanie, polskie, mega skuteczne,i pieknie pachną. Nic się nie działo ze skóra corki, używane od 1

Gość gość
Najlepszy sklad dla noworodka maja kosmetyki z rosmanna Babydream. Maja najmniej sztucznych skladnikow. Co do sudocremu, to stosuje sie go jak juz sa odparzenia, a nie zapobiegawczo gdyz zatyka pory i skora dziecka nie moze "oddychac". Tak jak pisze tez kolezanka wyzej dobry sklad ma Ziajka.

Gość gość
Babydream bo maja dobry sklad i cenę, na zmianę z ziajka z tych samych powodow. Nie używa sie od samego początku emolientow bo potem skora sie przyzwyczaja i pojawiają sie problemy. Sudokrem i inne maści z cynkiem do pupy tez tylko przy odparzeniu. Dla takich maluchów najlepiej im mniej tym lepiej, pupę smarowalam tylko jak pojawialo sie delikatnie czerwone i to maścią ochronna, przeciw odparzeniom. Po kąpieli tylko krem nawilżający z tych dwóch firm, jakie wymienilam na początku. Synek ma piekna skore, bez problemów a ma juz 4 lata. Nicea to sama chemia, wystarczy poczytac sklad, mnie tez krem nawilżający dla dzieci uczula wiec nie dziwie sie ze ktoś tu pisze ze dziecko obsypalo po takowym.

Gość gość
Nivea oczywiscie, telefon poprawil.

Gość gość
Ja uzywalam pat&rub. Ekologiczne kosmetyki, wszyscy lekarze zwracali uwage jaka synek ma ładną skore i pytali czego używamy.

Gość gość
dlaczego piszecie żeby nie używać emolientów skoro później po kąpieli i tak nawilżacie skórę kremami czy balsamami? Oilatum są dwa rodzaje, do skóry normalnej i z szczególnymi trudnościami. Ja kupiłam do normalnej i nie używam więcej "nawilżaczy".

Gość gość
babydream i ziajka dla noworodków. do pupy linomag, dla starszych noworodków do pupy polecam nivea baby krem na odparzenia. jak córa sobie odparzyła, to żadne cudokremy nie pomogły tylko właśnie nivea. emolient tylko gdy dostała uczulenia. a tak to ziajka płyn natłuszczający, jonnsons's żel do mycia + body lotion (dostałam z usa akurat i dziecku pasuje). no i bambino - krem do twarzy i mydło :)