Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panierpe

Rok bez żadnego zabiezpieczenia ! Czy jesteśmy bezpłodni?

Polecane posty

Gość panierpe

Ja i mój chłopak od niecałego roku kochamy się dość często. Zawsze jest tak, że dochodzi poza mną. Czasem dzień przed okresem, w trakcie okresu lub po (bo wtedy są dni niepłodne z tego co wiem) pozwalam mu dojść we mnie. Hm. Czy to głupie? Jakie mam ryzyko, że no dziś doszedł a jutro powinnam mieć okres... ?

Gość gość
moze tak byc ze sa problemy a nie musi dobrze bylo by sie przebadac bo rok to juz troche czasu

Gość gość
O co ci w koncu chodzi, bo temat ma sie nijak do tresci.

Gość gość
Kochacie się bez wytrysku w tobie, to skąd wniosek, że jesteście bezpłodni? Z tymi łatwymi wpadkami to mit. Najpierw pokochaj sie rok z wytryskiem w tobie w dni płodne, a potem zadaj to samo pytanie.

Gość panierpe
To dobrze, bo się kontrolujemy i wiemy że OK, ale jak ktoś usłyszy że kochamy się bez gum itp to już - Idioci! Nieodpowiedzialni! ITD ITP... Chyba idiota ten kto nie kontroluje tego... po prostu też chce wiedzieć jakie ryzyko jak doszedł całkowicie we mnie dziś, a jutro powinnam mieć okres. Jakiś % ?

Gość gość
No tak z 1%.

Gość gość
My się kochaliśmy średnio co 2 dni bez zabezpieczenia i w ciążę zaszłam dopiero po 2 latach :) Czyli kochaliśmy się do końca w dni płodne i nie płodne.

Gość gość121212
Znam kilkoro dzieci właśnie z takiej wpadki, że facet za pózno wyjął, kilka lat się udaje, za którymś razem może się ie udać.

Gość gość
Może być różnie. Z tym kontrolowaniem się to się dowiecie jak zaczniecie się starać i od razu zajdziecie, bo wiele par ma problemy z płodnością i póki się nie starają nie wiedzą o problemie.

Gość panierpe
Piersi mnie bolą już dwa tygodnie, a okres się spóźnia 4 dzień! Test robiłam tydzień po stosunku, ale była jedna krecha, więc możliwe, że za wcześnie. Robić kolejny?? Zrobię, ale póki jestem tu to chcę zapytać ile % jest na zajście. 23.05 był stosunek bez zabezpieczenia oczywiście, prawdopodobnie miałam płodny dzień. Doszedł chyba w pół we mnie w pół na zewnątrz. Po tygodniu JUŻ (?) czyli ok. 1.06 zaczęły mnie boleć piersi. Byłam zdziwiona, bo miesiączka zaczyna się 10,11 dnia miesiąca. Do dziś ból piersi mam i bez okresu.

Gość gość
zrob kolejny test to bedziesz wiedziala. po tygodniu od stsunku to i tak by ci cizy nie wykazalo. mysle ze mozesz byc w ciazy - a stosunek przerywany to nie jest zadna antykoncepcja.

Gość panierpe
I zrobiłam kolejny dziś... Dwie kreski... Czyli już sama sobie odpowiedziałam. Nie jesteśmy bezpłodni... Eh. Życie się zmieniło o 180st. Buu.. boje się.

Gość gość
Moja droga skoro się powiedziało A to teraz trzeba i B. Chyba się liczyliście ze skutkami swojej decyzji?

Gość gość
No to gratulacje :) o ile to nie prowo ;) a ile macie lat? pracujecie, uczycie się?

Gość panierpe
Dziękujemy! Ja 23 a on 22. Ja nie pracuje, on szuka właśnie. Na początku bylam w szoku, ale się cieszymy bardzo :) :) Bylismy przyjaciolmi uprawiajacymi seks, a teraz w sumie świata poza sobą nie widzimy, zwłaszcza po tym jak mamy mieć wspólny skarb. Ehhh, życie mi sie w tydzien obróciło o 180. Na lepsze... podkochiwałam się w nim i juz pozniej tracilam powoli nadzieje ze cos z tego bedzie (jednak z dnia na dzien jeszcze jak nie bylo ciazy, amor w niego strzelił) ogółem to byl jakis dziwny zbieg? Przeznaczenie? Całą sytuacje moją macie tutaj http://f.kafeteria.pl/temat/przeznaczenie-zbieg-okolicznosci-p_5955333

Gość gość
prowo jak nic

Gość panierpe
hahaha, pozdro dla tych co ciągle siedzą na kafe i szukają "prowo czy nie". Macie super zajęcie. Do tych co są innego zdania niż gość powyżej: Tydzień temu się dowiedziałam, a jeszcze u lekarza nie byłam... taki kraj, że nawet się przebadać nie można normalnie. Wszędzie jakieś problemy :| Chodzi o ubezpieczenie zdrowotne, bo nie zamierzam prywatnie całą ciąże chodzić. Byłam w pośredniaku o 8;30 rano i było ZA PÓŹNO na rejestracje... yh.

Panierpe gratuluje dwóch kreseczek:) Ja też ostatnio dowiedziałam się, że jetem w ciąży. I mam ogromne obawy co do mojej przyszłości finansowej a i ja i mój partner pracujemy. Ja mam 26 a on 33 lata. A z tym przeznaczeniem to może i faktycznie jest. Bo ja z moim ukochanym mieszkaliśmy przez 21 klatkę obok i dopiero poźniej zostaliśmy parą ... ;)