Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dajecie jeść swoim 9 miesięcznym dzieciom w taki upał?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie co jedzą wasze maluchy w taką pogodę ? U mnie ciepłe wchodzi kiepsko jakiś serek naturalny zje mleka znacznie mniej niż zwykle pie sporo . Zupki rosołku konkretnie też troszkę pochlipała . Ale kaszek nie chce z takiego stałego pokarmu ciężko coś jej dać .

Moja ma 8 miesiecy i tydzień-nabiału jej jeszcze nie daje tzn. tego z pełnego mleka. Dostaje kaszke na mm 2 razy rano i wieczorem bo nie chce pic mleka w dzien. : 5 rano 150mm 9 kasza :120mm plus 3 łyzki płaskie kleiku i 3 łyzki owoców 12.30 obiad 190g słoik(zwykle w upały daje słoik lub gotowane też cos kolo tego 14.30/15 owoce 120ml (jak kwasne to pół na poł z kleikiem 17.30 kisiel na soku i owocach(taki lejący w sumie jako picie bardziej niz posiłek 20 kasza :150mm pluz 4 łyżki k ryżowej Autorko kiedy zaczełas dawac nabiał? Wprowadziłaś juz zupy na mięsie czy osobno gotujesz?

Gość gość
Zupy gotuje na mięsie . Dostaje to samo co my tylko bez przypraw . serek naturalny podaje od 2-3 tyg. mniej więcej od pierwszego gorąca bo zjadała go bardzo ladnie. Kaszek jeść nie chce koło 5 dostaje 150 ml mleka później o 9 je znowu 150 ale z łyżeczką kaszki . Kaszki gęstej nie chce mleka pij***ardzo dużo bo w dzień dochodzi do litra prawie :/ ale jak nie dostanie to awantura jest taka że nie da sie wytrzymać :( i tak popia obiadek i podwieczorek mlekiem ..... Często zjada paróweczkę cielęcą

Moja ma jednego zęba tylko którego widac ledwo tzn kreska biała wyrżnięta-za bardzo nie gryzie nic, tzn zje kawałek banana,chlebka z masłem albo flipsa bo dziąsłami rozgniecie. Strasznie dużo twoja mleka pije! Moja wogóle nie chce:( za to od kilku dni wypija herbatkę, a nie chciała nigdy. A ile twoja ma wagi i wzrostu? Bo moja 75cm i 9400...a nie je tak dużo....