Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam brać Lesiplus, czego moge sie spodziewac w pierwszym miesiącu?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Mam do was takie małe pytanie. Od początku lipca zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne Lesiplus, a 9 lipca wyjeżdzam na wakacje na których chciałabym odpocząc i sie wyczillować a naczytałam się już sporo odnośnie różnych objawów po tabletkach szczególnie w pierwszym miesiącu ich brania? Dodam, że nigdy nie miałam specjalnie bolesnego okresu, ale duzy problem z cerą. Czy w zwiazku z tym, powinnam sie spodziewać plamienia przez pierwsza dwa/ trzy tygodnie (średnio mi to odpowiada będąc nad jeziorem), zero ochoty na seks i tony wypryskow, nie wspomne nawet o wypadaniu włosów, lysieniu i innych tego typu objawach? Wiem że kazdy reaguje inaczej na tabletki, ale z jednej strony strasznie mi zależy żeby je brać juz od przyszlego okresu bo wyjeżdzam razem z chłopakiem, potem mamy przez reszte lipca mieszkanie wolne, ale z drugiej nie chce sie meczyc jakimis mdłosciami, krwawieniami, bólami, czy straszna cera w wakacje no i spadkiem libido. Czy można cokolwiek zrobic zeby te skutki uboczne jak najbardziej zminimalizować? Dodam że gumka nie wchodzi w gre, za bardzo sie boje że zajde w ciaze. Może macie dla mnie jakies rady, bede wdzieczna za wszystko. Strasznie sie boje tych tabletek :

Gość gość
ja biorę 3 opakowanie Lesiplus, nigdy nie miałam bolesnych miesiączek, a przy tabletkach trochę odczuwam bóle brzucha, jajników, także objawy są nasilone. jeśli chodzi o cerę to zawsze miałam problemową - tu sie raczej nic nie zmieniło, wypryski pojawiają się z taką samą częstotliwością jak przed tabletkami. Przy pierwszym opakowaniu miałam ok. 2 tygodnie plamienia, potem już było normalnie

Gość gość
aha i jeszcze jesli chodzi o obfitość krwawień to zawsze miałam dość obfite, i przy tabletkach to sie nie zmienilo - dalej mam obficie i krwawienie trwa 5-6 dni jak zawsze

Gość gość
A te plamienia to takie skąpe raczej, że da się przeżyć czy niestety tak obfite jak podczas okresu?