Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kawoszy.

Polecane posty

Gość gość

Mama pije zwykłą Tchibo family, 1,5 łyżeczki na szklankę i tylko w szklance. Kupuje ekspres dolce gusto i zastanawiam się, ktore kapsułki dla niej kupić. Americano będą ok?

Gość gość
wszystkie te ekspresy na kapsułki to jeden szajs wymuszający później dodatkowe koszty związane z kupowaniem tychże kapsułek . Nie lepiej kupic normalny ekspres i kupować kawę albo już zmieloną albo ziarnistą i mieć kawę prawdziwą a nie to chemiczne gównienko ?

Gość gość
Kapsułki dolce gusto to kawa mielona, a nie chemiczne gowno. Nie lepiej i nie tego dotyczyło pytanie. Pytanie skierowalam do osób, ktore ekspres maja i moga polecić konkretne kapsułki dla osoby pijącej czarna kawę.

Gość gość
Ja bym nie kupila skspresu na kapsulki, uwazam to za szajs

Gość gość
Ja mam ekspres, ale normalny. Na kapsułki ma mój facet w pracy i jest bardzo kiepski. nie można mieszać kawy ani kupić takiej jak mi odpowiada, bo bardzo mało smaków jest dostępnych. Osobiście uważam, że takie ekspresy są dobre do pracy, dla osób, które piją kawę, ale nie są smakoszami i w sumie wszystko im jedno jak ta kawa smakuje. Co do kapsułek, muy mamy w szafie teraz do tego w pracy nescafe dolce gusto. Czyli do Twego ekspresu też byłyby ok. Po prostu kup jakiekolwiek dedykowane do tego ekspresu, za wielkiego wyboru nie ma.

Gość gość
Aha dodam, że szef faceta pluje sobie w brodę, że nie kupił normalnego ekspresu a jakiś szajs na kapsułki jak stary się zepsuł, bo drożej go to wychodzi.

Gość gość
Nie jestem smakoszem, kawę pije sporadycznie, nigdy czarna, tylko zawsze z dodatkami. Z tego co widziałam do dolce gusto jest właśnie bardzo duży wybór, wiec moze mówisz o ekspresie z biedronki albo jakimś innym. Chodzi mi o to jakie dokładnie kapsułki z czarna kawa kupić??? Jest chyba z 5-7 rodzajów, a ja nie wiem ktore wybrać. Nie wiem czym się różni np. americano od lunga, bo ani jednej ani drugiej kawy nigdy nie piłam.

Gość gość
Lungo albo Americano sa najbardziej podobne dozwykłej kawy.Do tego kilka rodzajów espresso ,fajne kawki na łyczek.

Gość gość
Samych czarnych kaw, bezsmakowych jest 9 rodzajów. Wiec gdzie ten mały wybór?

Gość gość
Dziękuję bardzo za pomoc. :) Pozdrawiam