Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidzę jak faceci mówią o kobietach

Polecane posty

Gość gość

d**ery, laski, d**eczki itp. To zupełny brak szacunku dla płc***ięknej i facet, który stosuje takie słownictwo jest jak dla mnie smarkatym gówniarzem.

Gość gość
masz rację

Gość gość
bo to jest uprzedmiotowienie, ale kobiety też to robią

Gość gość
a ja nienawidzę jak mówią r/u/c/h/a/ć - obleśne słowo takie prostackie i wulgarne. reszta wulgarnych z/e/r/ż/n/ą/ć i przekleństwa je....ać, pier...ić itd. też są ohydne niosą taki ladunek negatywnych prymitywnych emocji z jakimi sobie nie radzi pewnie taki pseudosamiec

Gość gość
To prawda, w stylu pseudosamca.

Gość gość
to swiadczy o nich przeciez sluchaj, bedziesz dwa razy madrzejsza 🖐️

Gość gość
a bunga bunga was nie razi?

Gość gość
nie obchodzi mnie skąd pochodzą te słowa, wiem jaką wymowe mają współcześnie w naszym rejonie, cóż z tego że ktoś nazwie mnie krową a moje piersi porówna do wymion? mam się cieszyć bo w indiach krowa traktowana jest z szacunkiem i ma specjalne przywileje? te powyższe słowa są ohydne a ci którzy ich używają są aseksualni dla mnie

A kiedy któraś z was powie mężczyźnie, że "sperma mu w łeb uderza", to jest w porządku...? Zacznijcie zamiatać na swoim podwórku. A ani słowo je*ać, ani ru**ać nie są przekleństwami. To słowa z mowy potocznej. Ja i moi znajomi używamy tego słownictwa na co dzień. Nie wiem w jakim regionie mieszkasz, ale we Wrocławiu i ogólnie na Dolnym Śląsku, to mowa potoczna...

Gość gość
http://sjp.pwn.pl/szukaj/r***a%C4%87 nie lubie tez cynikow, hipokrytow, ignorantow i takich, ktorzy kosztem prawdy chca, zeby ich zawsze bylo na wierzchu, to jest nawet gorsze od bycia wulgarnym

Np, kiedy zapuściłem bokobrody, koledzy z roboty mi powiedzieli, "ale sobie fajne kekaesy zaje**ałeś. Albo się mówi: "Ale mi j**ło kolano. To język potoczny...

Gość tovner
Jestem facetem i również tego nienawidzę. Zgadzam się z tobą w stu procentach i bardzo się cieszę, że ktoś jeszcze myśli podobnie, bo myślałem, że świat już kompletnie zszedł na psy... Nie rozumiem dlaczego kobiety pozwalają sobie na takie traktowanie i tego rodzaju określenia. Wielokrotnie jestem świadkiem, jak dziewczyny w żaden sposób nie reagują na coś takiego... uważają to za normę.

Gość gość
ale we Wrocławiu i ogólnie na Dolnym Śląsku, to mowa potoczna... miedzy innymi dlatego slask, bez roznicy, gorny, dolny uwazany jest za kraine chamstwa, wulgaryzmu, buractwa, hipokryzji, sk****enia, obludy

"gość 10.06.2014 " Mylisz się. Dolny Śląsk i Pomorze to podobno najlepiej rozwinięte regiony w PL. Do tego Wrocław to najładniejsze miasto w PL, a to ludzie tu przyjeżdżają z innych regionów, a nie na odwrót. A z chamstwa i buractwa, to najbardziej słynie "warszefka" i generalnie wschód. Nie znam nikogo, kto by się o warszawie pozytywnie wypowiadał...

Gość gość
człowieku, w słowniku języka polskiego masz napisane, że są to wulgaryzmy, więc skończ już, wydaje mi się że ludzie na poziomie, kulturalni, czy to w Warszawie, czy we Wrocałwiu, nie mówią do pracowników "ale ciebie po....ło z tym arkuszem" a do lekarza "je....ię się z żoną 3 razy w miesiącu bo mam problem z...." . teraz mieszasz jakieś wątki poboczne. nie dyskutuj z faktami. potocznie używa się takich słów w różnych rejonach kraju, ale tylko przez osoby, które lubią operować wulgaryzmami i które obracają się w pewnych kręgach osób, chamem można być nawet po studiach i na wysokim stanowisku i nawet mieszkając w pięknym Wrocławiu lub Budapeszcie, nie ma to nic do rzeczy. pzdr

Gość gość
dziś nie ma kobiet tylko są d**eczki i suczki

Co mnie obchodzi słownik języka polskiego? Człowieku, dla ciebie to jest miarodajne...? My właśnie takiego języka używamy w pracy. Np. Piotrek kiedyś powiedział na stołówce: "Bambus wprowadził się naprzeciwko mnie. Je*any"...

Gość gość
zgadzam sie z autorka tematu,jednak chcialabym cos dodac od siebie.o ile panowie wyrazaja sie bardzo niepochlebnie o pewnych czynnosciach,o tyle niektore panie w pelni akceptuja takie slownictwo.nie tak dawno temu,tu na tym forum,pewna pani wmawiala mi,ze mam ubogi zakres slow,poniewaz uznalam slowa w stylu suka,lachon za obraze.dla niej to byly komplementy:O

Gość gość
wiesz, na pewno bardziej miarodajne, niż człowiek, który coś próbuje na siłę przeforsować według własnego widzimusię. idąc tym tokiem myślenia, co mnie obchodzi nauka i klasyfikacja? według mnie i moich koleżanek, ty jesteś orangutanem, bo...? no bo tak MI się podoba. :) pozdrawiam, już wiem, z jakim typem mam do czynienia, szkoda czasu i atłasu

Gość gość
przeklinac trzeba umiec i trudno jesli ktos jest je....m c...em lub je...na dz...ka to trudno znalezc trafaniejsze okreslenie czasem rzeczy nazwyac trzeba po imieniu

Gość gość
Æðelgast "My właśnie takiego języka używamy w pracy." Może tak warto pomyśleć samodzielnie? Też mam znajomych, którzy używają takich zwrotów, określeń, a nawet znajome, które same siebie tak określają, i jakoś nie są oni dla mnie żadnym wzorem do naśladowania. Co więcej - usprawiedliwieniem w okazywaniu braku szacunku kobietom. Po sposobie w jaki osoba wypowiada się, można sporo się o niej dowiedzieć.