Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z was chciala dwójkę dzieci ale po pierwszym zrezygnowała

Polecane posty

Gość gość

ja zawsze chciałam dwójkę, obecnie jestem pewna że zostanę przy jednym... czy któras z was tez tak miała? co było przyczyną? u mnei poród+ciąża, nie wyobrażam sobie przechodzić to jeszcze raz.

Gość gość
tak ciężko przeszlaś ciąże i poród?

Gość gość
jeszcze Ci sie tysiac razy odmieni

Gość gość
pewnie jesteś niedługo po porodzie ;)

Gość gość
poród - masakra, ciąża niby ok ale nie chciałabym drugi raz tego przeżywać :o powiecie żem wygodnicka ale cóż, zostanę przy jednym, chyba z emi się za pare lat odwidzi

Gość gość
zapomnisz za kilka miesięcy gwarantuję :)

Gość gość
ja chciałam tylko dwójke, a po urodzeniu synów mi sie odmieniło i urodziłam jeszcze 3 dziecko córke :)

Gość gość
jestem rok po porodzie :) to krótko?

Gość gość
standardowa sytuacja niestety matka natura ma to do siebie ze zeby nas bylo wiecej na tym swiecie pozwala kobiecie zapomniec o bolach porodowych i ciazy :p odmieni ci sie na sto procent :p

Gość gość
ja rodzilam w 2011 i stwierdzilam ze nigdy wiecej ale w tamtym roku mi sie odmienilo jestem w drugiej ciazy

Gość gość
rok to nie tak mało, no ale dziecko jeszcze na tyle małe, etap chodzenia wszędzie, itp, że się odechciewa też z tego względu ;), wiem coś o tym ;)

Gość gość
ja też tak mam. tylko ,że ja już przed ciążą myślałam że może jedno ... M nalegał , że musi być dwójka, więc się zastanawiałam. teraz nie ma problemu M nie chce więcej dzieci. Tak jestem wygodna , ale życie mam jedno :-)

Gość gość
wiele osób twierdzi że "zapomnisz o porodzie", "im dziecko większe tym lepiej", "z dwójka jest łatwiej" - dla mnei to ściemy w które nie wierze ;) nie wpakuje się w drugie bo chce troche pożyc a nie non stop za/pie/rda/lac 🖐️

Gość gość
Ja bym może i się zdecydowała bo poród i ciąża mi nie straszne, jak również obowiązki związane z małym szkrabem tylko żeby mój mąż mi więcej pomagał... żebym chociaz miała to jedno wyjście w tygodniu na 2-3 godzinki, a tak jestem zarobiona po łokcie, ok - takie jest macierzyństwo ale teraz już nie wyobrażam sobie przez rok ani razu nie wyjśc bez dziecka, choćby na spacer, o fryzjerze nie wspomnę a tak było. mój mąż nie chciał zostawać z dzieckiem za żadne skarby świata, a babcie też nie mogły pomóc.

Gość gość
Mi się "odwidziało" o tyle że chciałam mieć kolejne dzieci szybciej, natomiast synek okazał się tak wymagający nieustannej uwagi i dodatkowej opieki że decyzję o drugim dziecku na razie odkładamy. Ale nie przewidzi się wszystkiego.

Gość gość
Ja tez chciałam miec dwójkę, po porodzie w 2008 powiedziałam ze nigdy wiecej i jak na razie słowa dotrzymałam

Gość gość
ja zawsze chcialam miec 3 dzieci ale po 2 mowie dosc!

Gość gość
ja bardzo chce mieć 2 dziecko,ale nigdy się na nie nie zdecyduje bo za dużo by mnie to kosztowało,mąż mi przy 1 w niczym nie pomaga jest w sumie tylko obciążeniem,dla 2 dziecka bym musiała poświęcić siebie totalnie,wiem ze już bym nie miała nawet chwili dla siebie która teraz jestem w stanie przy jednym wygospodarowac,a bycie sama ze sobą chociaż na moment jest dla mnie bezcenne