Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze powroty z emigracji

Polecane posty

Gość gość

Jak udalo sie wam zycie w polsce? Zalujecie powrotu? Ja juz nie moge sie doczekac :(

Gość gość
musialam wrocic z uk z przyczyn nie zaleznych ode mnie, mieszkalam tam przez rok na poczatku tez sie nie mogla doczekac powrotu do PL ale troche bylo mi zal wracac zostawiac prace, teraz gdybym mogla cofnac czas to chyba narazie nie wracalabym... w pl mi sie tak srednio uklada, pracuje za smieszne pieniadze, oszczednosci z Angli powoli sie koncza nie wiem co bedzie jak nie znajde lepszej pracy...w PL ciezko jest sie dorobic czegokolwiek, tak wegetuje z miesiaca na miesiac, nawet nie moge sobie pozwolic na wypad w gory na weekend a o dluszczych wakacjach nie wspomne, masakra

Gość gość
kurcze :( To nie jest optymistyczna wizja.

Gość gość
my też wracamy ale cudów się nie spodziewam, podejrzewam że jak większość po kilku miesiącach sięgniemy po telefon i zadzwonimy do ostatnich pracodawców z pytaniem o możliwość ponownego zatrudnienia. polska to już dno, tragedia jeśli chodzi o ceny, o pracy nie wspomne... mój mąż tak się nie może doczekać mimo, że wiekszość osób przechodzących przez to nam odradza, nawet sama rodzina

Gość gość
no niestety taka jest szara rzeczywistosc w Polsce...chyba ze masz duzo oszczednosci zeby otworzyc wlasna dzialanosc to moze jeszcze nie bedzie tak zle...ale znalez dobra prace bez znajomosci to jest nie lada wyzwanie

Gość gość
Ja mieszkam w UK od 12 lat i nie planuje powrotu ale znam kilka osob, ktore powrocily i nie zaluja tej decyzji. Twierdza, ze nie jest wprawdzie najlatwiej ale daja rade. Jedna z tych osob znalazla dosc dobrze platna prace, mieszka w PL w duzym miescie, poza tym zyje w i mieszka zwiazku z osoba, ktora posiada wlasne mieszkanie wiec to z pewnoscia ulatwia zycie. Poza tym znam jedna pare, oni wrocili do malej miejscowosci gdzie rodzice tej dziewczyny maja duzy dom oraz wlasny sklep. Wiec na starcie mieli prace i calkiem spore lokum. Moj kumpel wrocil do Polski i jest mu calkiem dobrze, nie zamierza wracac do UK.

Gość gość
NO tak jesli sie ma gdzie mieszkac to nie jest zle, gorzej jak wszystko zaczynasz od nowa, czyli katem mieszkasz u rodzicow nie masz wlsnego lokum itp...