Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynajem mieszkania.

Polecane posty

Gość gość

Witam! Zanim usłyszę słowa krytyki mówię, że jestem zielona w temacie i stąd Moja niewiedza, Mianowicie chcemy z Chłopakiem wynająć za jakieś 2-3 miesiące mieszkanie w bloku w pobliżu miejsca, gdzie mieszkamy. Znalazłam kilka ogłoszeń w tej miejscowości, ale są one od osób prywatnych, a czy można wynająć takowe od Spółdzielni, żeby tylko wobec Niej mieć zobowiązania?

Gość gość
Spółdzielnie nie wynajmują mieszkań, co najwyżej lokale na działalność gospodarczą. A po kiego wam mieszanie w pobliżu waszego miejsca zamieszkania? Nie możecie sie walić w krzakach? :classic_cool:

Gość gość
Nie można, spółdzielnie nie wynajmuje mieszkań, tak jak sobie wymyśliłaś.Nwet jak ktoś mieszka w mieszkaniu spółdzielnczym niewłasnościowym to jest członkiem tej spółdzielni, a nie,ż ewynajmiesz jak od osoby prywatnej.

Gość gość
Nie można, spółdzielnia najmu mieszkań nie prowadzi.

Gość ale badziew
Nie spotkałam się z tym, żeby spółdzielnia wynajmowała mieszkania. Wynajmuje się od właścicieli. Zadbajcie o porządną umowę.

Gość gość
Walenie w krzakach się Nam już znudziło. A tak na poważnie. Czyli w jaki sposób szukać takiego mieszkania? Wiem Moje pytania są głupie, ale jestem zielona w temacie...

Gość gość
Trzeba chodzić od mieszkania do mieszkania i pytać: czy można sie tu poryćkać? Jak ktoś sie zgodzi, płacisz dyche i wchodzicie.

Gość gość
Poczytaj o wynajmie, szukaj ogłoszeń ze swojego miasta, będą prywatne i przez agencję. Ważna jest umowa najmu. No ogłnie zorientuj się w temacie, bo faktycznie nawet nie zielona, a blada jesteś.

Gość ale badziew
A mało to portali ogłoszeniowych? Czy też gazet z ogłoszeniami? Wszędzie można znaleźć coś do wynajęcia.

Gość gość
Szukałam na portalach różnego typu, ale chciałam wiedzieć coś o tej Spółdzielni... To nic szukam dalej dzięki.