Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Czesc , Mam nadzieje ze zrozumiecie moja sytuacje i mi doradzicie . mam 19 lat, rok temu w pazdzierniku urodzilam slicznego synka , mama na poczatku byla przestraszona jak ja sobie poradze , szkola dziecko itp .. to byl szok dla wszystkich . ja jednak pragnelam tego dziecka i jestem szczesliwa ze go mam ! jednak kilka dni temu dowiedzialam sie ze znowu jestem w ciazy.. nie planowanej .. chcialam miec dziecko ale po maturach za rok .. A tu takie zaskoczenie . Co mam zrobic ? jak wytlumaczyc mamie mimo obietnic ze skoncze szkole i ze juz na pewno nie wpadniemy .

Gość gość
A jestes z ojcem dziecka? kochacie sie? Jesli tak to powiedz, ze po prostu guma wam pekla - no zdarza sie przeciez :P A kto Was utrzymuje? Gdzie mieszkasz?

Gość gość
A w ogole jak to sie stalo, ze wpadlas? Nie zabezpieczyliscie sie?

Gość gość
mieszkam u chlopaka, kochamy sie i to bardzo. Ja sie ucze w szkole sredniej on pracuje ale praktycznie utrzymuja nas rodzice bo to co on zarabia nie wystarcza .

Gość gość
A no widzisz. I tu jest wasza nieodpowiedzialnosc. Mozna miec drugie dziecko, ale jak sie jest samodzielnym. Ale w waszej sytuacji utrzymuja was rodzice chlopaka. Wiec sie nie dziwie im, ze im sie Twoja ciaza nie spodoba. Bo beda mieli wasza czworke na utrzymaniu.

Gość gość
przy pierwszym dziecku nie zabiezpieczalismy sie ale teraz dbalismy o to aby zawsze uzywac prezerwatyw

Gość gość
Ja jestem mloda i naprawde tolerncyjna ale nie wiem co bym zrobila, jakbym miala corke, utrzymywalabym ja, chlopaka i dziecko a ona oznajmilaby mi ze jest drugi raz w ciazy. Oj ciezko ciezko.Ciekawa jestem co Ty o tym myslisz?

Gość gość
Ok a to jak to sie stalo, ze dbaliscie o to a wpadlas?

Gość gość
szczerze to sama nie wiem , nigdy nie wierzylam w to ze moze peknac lub cos w tym stylu ale zaczynam sie nad tym zastanawiac .. chcialam miec dziecko ale po tym jak skoncze szkole znajde prace aby odciazyc mame

Gość gość
współczuję ci, wpadłaś w młodym wieku. dla mnie to by było nie do pomyślenia aby w technikum chodzić z wielkim brzuchem :D jesteście na utrzymaniu, kolejne dziecko w drodze. przy pierwszej wpadce mogliście pomyśleć o lepszym zabezpieczeniu niż gumki które często zawodzą, jak czytam fora. a długo karmiłaś piersią? bo po odstawieniu wraca płodność i bardzo łatwo wpaść w kolejną ciążę...

Gość gość
karmilam piersia tylko 3 miesieace pozniej maly sie nie najadal i wolal butle . bylam swiadomosc ze nawet karmiac piersia mozna zajsc w ciaze ..

Gość gość
w takim razie prezerwatywa zawiodła. bardzo się obawiasz tego jak to wszystko się ułoży?