Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandy_sandy

pusty pęcherzyk płodowe ,kiedy zarodek?

Polecane posty

W zeszłym tygodniu byłam u ginekologa,żeby potwierdzić ciąże. Z miesiączki wynika , że był to 6 tydzień+ 6dni, lecz na usg było widać tylko pęcherzyk 8mm. Nie wiem co mam myśleć, bo lekarz dał mi do zrozumienia , że pęcherzyk jest za mały jak na ten okres ciąży. Kazał mi przyjscza dwa tygodnie, przepisał mi DHUPASTON, ponieważ mam jeszcze skurczowe bóle podbrzusza. Czy któraś zWAS miała podobny przypadek?

Gość gość
u mnie w 6t4d był widoczny zarodek z bijącym sercem. Ale w pierwszej ciąży wg om był 8tc a na usg wyszło że to 2 tyg. młodsza ciąża. Miałam nieregularne cykle. A jak u ciebie z cyklami?

kiedyś cykle miałam nieregularne, ale ostatnio co 30-34 dni. Martwi mnie także ból podbrzusza, szczególnie nasilający się wieczorem.

Gość MelisQa
U mnie w 7tyg. nie bylo widac zarodka, a 1,5tyg. pozniej bilo serduszko.

Gość gość
no to cykl miałaś regularny. Nie pozostaje ci nic innego jak tylko czekać.

MelisQa- oby tak było u mnie. No niestety teraz tylko pozostaje mi czekać...tylko to czekanie jest męczące....głowa pełna myśli i dwa tygodnie leżenia.

Gość gość
A czemu masz leżeć?

Gość Pauuulla24
Ja tez tak mialam, w 6 tygodniu poszlam i byl tylko pusty pecherzyk, natomiast za dwa tygodnie bilo juz serce. Czasem trzeba poczekac cierpliwie. Wiem, ze to strasznie stresujace, ale co zrobic... A lezec trzeba, zeby bladzacy zarodek znalazl droge do pecherzyka.

Gość gość
" A lezec trzeba, zeby bladzacy zarodek znalazl droge do pecherzyka." Że co proszę? Jaki błądzący zarodek? A niby gdzie on błądzi?

Gość gość
No ale jeśli poronisz, to przecież i tak nie masz na to wpływu. lekarz Ci dobrze powiedział, idź za 2 tygodnie. U mnie w 7 tygodniu nic nawet na USG nie było widać, bo ciąża była młodsza o 2 tygodnie