Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne zdarzenie, prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Biorę tabletki antykoncepcyjne. Skuteczność tabletek obniża biegunka. Tabletki biorę regularnie i nie zapominam żadnej. Moja pierwsza wątpliwość dotyczy tego, że 2 godziny po przyjęciu tabletki wystąpił u mnie luźny stolec i bardzo źle się czułam, więc przyjęłam na około 2-3 h od tabletki jeszcze jedną na wszelki wypadek z zapasowego awaryjnego opakowania. Kilka dni potem, przed tabletką miałam rozwolnienie, a po tabletce bardzo źle się czułam i miałam takie ''bulgotanie w brzuchu'' i duże parcie na wydalenie, znam swój organizm i jestem pewna że byłaby to biegunka a nie miałabym zapasowej tabletki bo byłam na noc poza domem, więc wstrzymywałam się całą noc przed pójściem do toalety i przyjęłam nad ranem leki na biegunkę. Załatwiłam się dopiero następnego dnia rano / około południa i minęło już wtedy około 10 - 15 h od tabletki. Czy mam się o co martwić przez te dwie wątpliwości i skuteczność była obniżona? Poza nimi wszystko było w porządku, współżyłam w ciągu całego opakowania 3 razy, krwawienie mam dostać za 3 dni, a ostatnio dziwnie się czuję. Proszę o pomoc.

Gość gość
Proszę o odpowiedzi...

Gość gość
bliźnięta w drodze

Gość gość
Z du/py się leje gów/no ale walić się i tak chce... obrzydlistwo, wstydu nie masz za grosz, twój facet to chyba jakiś szambonurek :-O

Gość gość
To nie ma nic do rzeczy, współżyłam w ciągu całego opakowania 3 razy OGÓLNIE tak jak napisałam wyraźnie, a te dwie sytuacje wzbudzające wątpliwości miały miejsce i przecież mogło to spowodować brak zabezpieczenia w stosunkach przed tym zdarzeniem jak i po nim, więc o to chodziło. Proszę o normalne odpowiedzi..!!!

Gość gość
nikt nie odpowie i nie pomoże?

Gość gość
Co z wami? Nikogo tu nie ma? Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co myśleć. :-(

Gość gość
na ulotce powinnaś mieć napisane na ten temat coś. jakie bierzesz? na moich jest napisane, że ryzyko obniżenia skuteczności jest wtedy, gdy biegunka ma miejsce 3-4 godz od zażycia tabsa. wtedy najlepiej wziąć pigułkę z zapasowego blistra (do 12 godzin, czyli jak w przypadku pominięcia)