Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marcin Rozynek

Polecane posty

Gość gość

Pamięta ktoś jego piosenki? Chociażby "Siłacza"?

Gość gość
NA JoeMonterze jest taka oto analiza wypocin literackich tego gościa: A oto pierwsza gwiazda na firmamencie ziemiopłodów, co to je Marcin Rozynek z ... jął. Największy siłacz wśród muzyków i najlepszy muzyk pośród siłaczy. Wzmiankowaną poezyję śpiewaną komentarzem oparzył i w kompleksy autora tekstu wpędził: Jonas, zwany niezrównanym. Spójrz, wystawy śmieją się z nas [yhym, a znaki drogowe tańczą pogo?] A Ty wybrałaś znów właśnie mnie, [związek przyczynowo-skutkowy ni w d**ę ni w oko] Bo wiesz, że gdy zimną biorę, I do siebie wezmę Cię [patrz drugi wers] I niech noc przykryje nas [a co, straż miejska wygoniła z przytulnego pudełka?] Jak końca świata świat [bwana gubwa?] W obawie przed świtaniem [to już stany paranoidalne] Niczym król Karol kupię Ci [wyrewolwerowany kaloryfer] Korale planet i [kotlet flagowy wojennej floty węgierskiej] W nich samych przy mnie staniesz [w planetach? w kotlecie? myszka w ...] Świat w ramionach Twoich, jak ja [tak pijany, że trzeba holować do domu, tfu] Największy siłacz od lat [Koziołek Matołek walczy!] To dziś staniemy znów twarzą w twarz [z ... ?] Chodź, patrz jak walczę I wiesz, bez ziół smakujesz mi [pizzę opiewasz?] Prorocze miewam sny [snake też ma, ale na szczęście o tym nie śpiewa] Jak pies, gdy śpi przy Tobie [pies prorok? Srałeś dzisiaj?] Więc chodź, kopuła niebios drży [to tylko tapeta w chmurki, czubku] Jak chleb smakujesz mi [czyli powszednio i zwyczajnie, nespa? I trzeba było tyle o tym bredzić?] Ruszymy z posad bryłę świata [po kwasie to nawet można fruwać i mury przenikać, wiesz?]