Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Do ojca przyszedł list polecony

Polecane posty

Czy jeśli go nie odbiorę (to był polecony z ZUSU) to czy ZUS ma prawo wejdź ojcu na pieniądze które dostaje on ze stażu z restartu. Matce w tamtym miesiącu ZUS wziął całą wypłatę 1680. Co robić?

Gość gość
z tego co wiem,to polecony nieodebrany i tak uznaje sie za doreczony. Oczywiscie najpierw jedno awizo,potem drugie,a potem ZUS moze juz dzialac.

Gość smerfetka  1990
Właśnie tego się boje... te pieniądze są nam bardzo potrzebne. Matka tak głupia odebrała sobie w tamtym miesiącu i pieniędzy nie dostała.

Jeszcze restart się nie spieszy z wypłatami. Gdyby dali pieniądze wczoraj to ZUS można byłoby przechytrzyć ale nie ta suka z restartu powiedziała do matki mogła sobie pani zus płacić a nie okradać państwo, matka oczywiście ją skurwowała ale to nic nie dało.... jestem wściekła.

Gość gość
to chyba minimum jakieś do życia nawet zus powinien zostawić, a nie wszystko zabierać. a może to tylko przy umowie o pracę powinni zostawić, sam nie wiem. nie odbieraj tego listu, skoro odebranie oznacza zabór wypłaty.

Staż z restartu, staż z urzędu pracy, umowa o dzieło, umowa zlecenie, nawet rodzinne nie jest chronione. Ba! Nawet rentę czy emeryturę ma prawo ZUS zabrać. Tylko umowa o pracę jest chroniona, matce w tamtym miesiącu zabrano całą wypłatę.

Zresztą rodzice mają więc długów bo i w plusie, telekomunikacji, spółdzielni, od ludzi od których brali towar, w urzędzie skarbowym, w urzędzie pracy (też sukinsyny chcą pieniędzy za to że pracowało się na umowę zlecenie a się tego nie zgłosiło), w providencie, w stefczyku, lukas banku, kredyty-chwilówki, szybkie chwilówki, wszystkie jest na ok. 250 tys. Ojciec ma 150 tys. a matka 100 tys.