Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak rozpoznac odejscie wod

Polecane posty

Gość gość

wlasnie zaczelam 38tydz i od jakiegos czasu czuje sie tam mokro , majtki sa mokre ale nie sa one az tak strasznie przemoczone i teraz dziewczyny niewiem czy to wody sie sacza czy poprostu tego sluzu jest tak duzo i jest on wodnisty to moja pierwsza ciaza , jak to rozroznic ?

Gość gość
trudno powiedzieć, wody też mogą się sączyć nie tylko chlusnąć, jak to się często mówi...jak jest trochę lepiące to raczej czop śluzowy, ja myślałam że to wody, a to czop śluzowy mi odchodził, no ale to dopiero na izbie przyjęć miałam stwierdzone ;)

Gość gość
idź do lekarza

Gość Aniołkowa2014
Mi się wody sączyły w szpitalu 3 dni ( ale polożne mówiły że to napewno globulka ) A miałam co chwilę mokre majtki -to nie była wydzielina tylko tak jakby ktoś wodę wylał taką ciepłą . Nawet prześcieradło mokre było ale i tak twierdziły mądre że to globulka a przy 6 razie jak je zawołałam to przy nich wylało sie ze mnie jak z kranu .

Gość gośćautorka
do lekarza moge dopiero pojsc w srode za tydzien poniewaz tak mam wizyte w szpitalu mieszkam w irl i tutaj panuja calkowicie inne zasady , a przed odejsciem wod bobas sie ruszal jak zwykle normlanie ? to ja az mokrych rzeczy nie mam zeby przescieradlo moczyc tylko majtki i jak poleci wiecej to dresy rowniez ale delikatnie

Gość Aniołkowa2014
Tylko że u mnie poród się zaczął w 5 msc . To inna sprawa ruszał się ale obniżył się bardzo w 3 dni (tylko że u mnie zerwał się pęcherz plodowy )

Gość gość
myslę że to wody się sączą jedź do szpitala najwyżej cie odeślą

Gość gośćautorka
masz racje calkiem inna sprawa , ja czuje mala wysoko nadal , sprawdzalam to chyba raczej bedzie sluz bo jest lepiacy jak dotykam bielizne a wody pewnie by takie nie byly ??

Gość Aniołkowa2014
Nie jak już pisałam to była po prostu woda tylko z takim specyficznym zapachem-jesli to można nazwać zapachem . Polozne sprawdzały czyms i myślały ze to globulki wina bo jedno z drugim się złączyło . Ale śluz miałam już przed tym konkretnym polaniem ! Prawdopodobnie to był czop ,ale jak to wygladało to nie pamiętam bo byłam wtedy załamana zaczełam glośno plakać i wolac pomocy ale i tak nikt mnie nie słuchał

Gość gość
czy to wody z tego co wiem można sprawdzic papierkiem lakmusowym

Gość gość
mi wody (a tak mi się przynajmniej wydawało) zaczęły wyciekać na trzy dni przed terminem, ale bardzo mało (ok 1/4 szklanki) i to w nocy. poszłam do lekarza od razu ale on stwierdził że to tylko taka wydzielina rzadka i żebym się nie martwiła. ale kiedy następnej nocy sytuacja się powtórzyła pojechałam do szpitala, skąd też chcieli mnie odesłać bo po badaniu również stwierdzili że to jeszcze nie wody ale w ostatnim momencie dostałam silnego skurczu i już zostałam. następnego dnia na wieczór urodziłam, a pod czas porodu wody tak chlusnęły, że gdyby nie koc, którym byłam przykryta to cały pokój był by mokry. to co masz to nie muszą być wody, ale lepiej skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem. idź prywatnie.